Της Ελένης Ηλιοπούλου
Διερχόμενοι οδηγοί, που εντόπισαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου λίγο μετά τις 17:30 κοντά …
στον κόμβο Μικροθηβών στη Μαγνησία έναν άνδρα να σέρνει με το αγροτικό αυτοκίνητο του έναν σκύλο, αφού κατάφεραν να τον σταματήσουν, διαπίστωσαν ότι το σώμα του ζώου είχε στην κυριολεξία λιώσει και ήταν πια νεκρό.

Η Ελίνα Ζήση αυτόπτης μάρτυρας που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο της με συνοδηγό τη μητέρα της και συνεπιβάτες τα παιδιά της δυόμιση και τριών ετών αντίστοιχα, όταν είδε το μπλε αγροτικό όχημα με έδρα (όπως έγραφε πάνω τα Φάρσαλα) να σέρνει το κορμί του σκύλου.

Η γυναίκα σοκαρισμένη ανέπτυξε ταχύτητα και κόρναρε στο οδηγό για να σταματήσει, αλλά ο άνδρας, που οδηγούσε το αυτοκίνητο πάτησε γκάζι για να ξεφύγει. Τελικά αναγκάστηκε να σταματήσει όταν δύο άνδρες κατάφεραν με το όχημα τους μόλις είδαν τι συμβαίνει να του κλείσουν τον δρόμο.

Ο οδηγός κατέβηκε εξαγριωμένος από το όχημα και άρχιζε να βρίζει ενοχλημένος εκείνους που τον σταμάτησαν – ειδικά την γυναίκα – αλλά και το σκυλί του, που ήταν ήδη νεκρό, ενώ συνεχώς φώναζε ότι «φταίει το κωλόσκυλο που έπεσε από την καρότσα» αν και σύμφωνα με την κα Ζήση το ζώο το είχε δεμένο με μια τριχιά εκτός της καρότσας.

Πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία ο δράστης έλυσε το σχοινί από το σώμα του σκύλου και πέταξε το πτώμα σε παρακείμενο χαντάκι, αμέσως ανέβηκε στο αγροτικό του και έφυγε. Εντούτοις στο σημείο έφτασε περιπολικό και η Ελίνα Ζήση έδωσε κατάθεση και τα στοιχεία του δράστη αφού πάνω στο αγροτικό αναφερόταν και η επωνυμία του κατόχου του.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού Βόλου έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης ενώ από την κα Ζήση ζητήθηκε να δώσει και συμπληρωματική κατάθεση στο Α.Τ. Βόλου. Η γυναίκα συγκλονισμένη από το έγκλημα και το θράσος του δράστη μας εξήγησε ότι τα παιδιά της σοκαρισμένα έκλαιγαν βλέποντας τον πτώμα του σκύλου σε αυτή την κατάσταση, ενώ η μητέρα της από την ταραχή της έκανε εμετό.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο μετά την κλήση της κας Ζήση διαπίστωσαν ότι το κορμί του ζώου είχε λιώσει από το σύρσιμο στην άσφαλτο και υπέθεσαν ότι ο δράστης έσερνε τον σκύλο για πολλά χιλιόμετρα.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese