Τραγικό θάνατο βρήκε ο εκδότης Τάκης Μαυρίκος, ο οποίος είναι ο οδηγός του μοιραίου τζιπ (μάρκας Porsche Cayenne) που περί τις 14:50 το μεσημέρι της Πέμπτης….
τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς την Ελευσίνα, στο ύψος του Νέου Ηρακλείου.

Το αυτοκίνητο –που ήταν καταχωρημένο στη σύζυγο του εκδότη- κινείτο στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όταν για άγνωστο λόγο, πήρε φωτιά και ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός.  Σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το μαύρο τζιπ πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου ενημερώθηκε από τις αρχές και επιβεβαίωσε ότι ο εκδότης αποχώρησε το πρωί από το σπίτι με το τζιπ της. Η σορός του 41χρονου άνδρα, που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ, προκειμένου να γίνει η αναγνώριση από τη σύζυγο του (από κάποιο προσωπικό αντικείμενο), ενώ η ταυτότητα του θα επαληθευτεί και μέσω εξέτασης DNA, καθώς πρόκειται για σορό πλήρως απανθρακωμένη.

Να θυμίσουμε, πως ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» ενεπλάκη στα τέλη Φεβρουαρίου στην υπόθεση των «εκβιαστών δημοσιογράφων», μαζί με τον προφυλακισμένο Παναγιώτη Μουσσα και τον Χρήστο Φράγκου, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι εκβίασαν την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλία Κάντζου, προκειμένου να λάβουν διαφήμιση. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ηχογραφημένες συνομιλίες με τους κατηγορούμενους και την Αμαλία Κάντζου.

Ωστόσο, ο κ. Μαυρίκος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στο υπόμνημα που είχε κατέθεσε στον ανακριτή ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι βρέθηκε στο στόχαστρο πολιτικών επιδιώξεων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese