Το βίντεο, που δημοσίευσε στο facebook στις 19 Μαΐου το Κτηνιατρικό Κέντρο Πιερίας, το οποίο έδειχνε τις φριχτές συνέπειες της φόλας σ’ έναν…
σκύλο αποφάσισαν να «εκμεταλλευτούν» εθελοντές του Περιβαλλοντικού και Φιλοζωικού Σωματείο Ανατολικού Ολύμπου – Δίου «Ο Περίτας» για δείξουν τι υφίσταται ένα πλάσμα που δηλητηριάζεται.

Ο Πλούτο, είναι ο σκύλος που έφαγε φόλα στις 18 Μαΐου στο Λιτόχωρο Πιερίας στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Το ζώο ευτυχώς οι δικοί του πρόλαβαν και έτσι στο κτηνιατρείο, που μεταφέρθηκε αμέσως, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς οι συνέπειες της νευροτοξίκωσης, που κάνει το σκυλί να σπαρταράει στην κυριολεξία.

Οι εθελοντές δραστηριοποιήθηκαν αμέσως και δημιούργησαν ένα σποτάκι με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους πολίτες, ώστε να αλλάξουν στάσεις ζωής προς τα ζώα, για να βελτιωθεί η αντιμετώπιση παρόμοιων απαράδεκτων καταστάσεων.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στάθη Νικολακόπουλο και την Media Lab του Δήμου Ηλιούπολης, Αττικής για την ηχογράφηση καθώς και την Αγγελική Παναγιωτοπούλου για τα κείμενα και την επιμέλεια του project. Να τονίσουμε ότι η δημιουργία του σποτ έγινε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και η οποιαδήποτε μετάδοση του από τα ΜΜΕ δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στο σωματείο μας.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese