Τη μνήμη του ποδοσφαιριστή Γιώργο Γύπαρη, που έπεσε νεκρός από άσκοπους…
πυροβολισμούς τον Απρίλιο του 2014 γύρω από το πασχαλινό τραπέζι τιμά με εκδηλώσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασής Γωνιάς.

Παράλληλα ο σύλλογος έφτιαξε μνημείο για το άτυχο παλικάρι στο χώρο των εκδηλώσεων του συλλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού συλλόγου αναφέρεται :

“Mε αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το τραγικό συμβάν στο οποίο έχασε την ζωή του ο συγχωριανός μας και τότε Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς , Γεώργιος Γυπαράκης, από άσκοπους πυροβολισμούς ανήμερα του Πάσχα ( 20 Απριλίου 2014 ) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασή Γωνιάς αποφάσισε τα παρακάτω :

Nα φτιαχτεί μνημείο στο χώρο , όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του χωριού μας, ο οποίος έχει παραχωρηθεί απο την Εκκλησία της Ασή Γωνιάς στο Πολιτιστικό Σύλλογο. Επιλέξαμε της πλατειά που γίνονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις της Ασή Γωνιάς , μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ασή Γωνιάς και την συναίνεση των συγχωριανών μας , για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων αλλά κυρίως , για να τονίσουμε πως οι πυροβολισμοί σε αυτό το σημείο είναι πλέον ανεπιθύμητοι.

Το Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς με Πρόεδρο το Νικολακάκη Στέλιο και τα μέλη τους αποφάσισε ομόφωνα: : Γύπαρη Ιωσήφ, Μπικάκη Ευάγγελο, Δραμηλαράκη Μάρκο, Σμπυράκη Μάρκο, Μελαδάκη Ανδρέα, Κιμιωνή Γιώργο, Παπαδονικολάκη Γιώργο, Αγγελάκη Στέλιο, Μαρκάκη Γιάννη, Κουνδουράκη Σήφη, Μπικάκη-Πατεράκη Ειρήνη

Υ.Γ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους της Ασή Γωνιάς που μετά το τραγικό συμβάν δεν έχει ξανά ακουστεί άσκοπος πυροβολισμός στο χώρο των εκδηλώσεων του συλλόγου, τιμώντας έτσι την μνήμη του Γιώργη και σεβόμενοι τον πόνο της οικογένειας του”
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese