“Φουντώνει” η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με την κυβέρνηση μετά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη πως το κίνημα….
“παραιτηθείτε” είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τώρα την παραίτηση του υπουργού.
«Θα υπάρχει υπονόμευση με “κινήματα κατσαρόλας”. Το κίνημα “παραιτηθείτε” είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία”, είπε το πρωί της Τετάρτης (08.06.2016) ο υπουργός Παιδείας στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

Η δράση πως το κίνημα “παραιτηθείτε”, που καλεί μέσω social media, σε συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης στις 15 Ιουνίου, είναι “στα όρια της συνταγματικής ανοχής” προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η ισχυρότερη έρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, που νωρίς το πρωί της Πέμπτης (09.06.2016), κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας πως ξεπέρασε κάθε όριο, πως με τη δήλωσή του “δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας” και ζήτησε όχι μόνο να ζητήσει συγγνώμη αλλά και να παραιτηθεί και μάλιστα αμέσως.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση στην οποία μετέχει.

Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος “παραιτηθείτε”, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη.

Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese