Στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου απελευθερώθηκε στις 3 Ιουνίου η Άρτεμις, η θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα που είχε βρεθεί τραυματισμένη και εξαντλημένη…
στην περιοχή του Φαρμακονησίου και σώθηκε από άνδρες του Λιμενικού. Το ζώο είχε εντοπιστεί στις 28 Ιανουαρίου και για δύο ημέρες ο κτηνίατρος Μιχάλης Κοντραφούρη του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα.
Η Άρτεμις έμεινε τέσσερις στις δεξαμενές του κέντρου μέχρι να συνέλθει καθώς είχε και τραύμα στο καβούκι και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από πνευμονία. To ζώο πί δύο μήνες τρεφόταν με καθετήρα και χρειάστηκε να περάσουν πολλές εβδομάδες για να συνέλθει, να μπορεί να τραφεί μόνη της ώστε να αφεθεί ξανά ελεύθερη στη φύση.

H χελώνα τους δύο πρώτους μήνες δεν μπορούσε να τραφεί μόνη της γι’ αυτό οι επιστήμονες της είχαν τοποθετήσει οισοφαγικό καθετήρα…

Στο Κέντρο Διάσωσης του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» αυτή την περίοδο περιθάλπονται 22 θαλάσσιες χελώνες και για να συνεχίσει αυτό το σωματείο που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το έργο του χρειάζεται ενίσχυση και την στήριξη όλων όσων μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε είδος, χρήμα ή χρόνο.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese