Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συναφές αντικείμενο έως επτά έτη που έχει διανυθεί πριν από τον διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα…

Επειδή, το άρθρο 26 του προσφάτως ψηφισμένου νόμου 4369/16 τροποποιεί  το άρθρο 98 του Υπαλληλικού κώδικα καθώς και το άρθρο 102 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων που ρυθμίζουν θέματα βαθμολογικής ένταξης.

Επειδή, το άρθρο 98 του Υπαλληλικού Κώδικα, ορίζει ότι: «6. Προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο έως επτά (7) έτη που έχει διανυθεί πριν από το διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα, λαμβάνεται υπόψη εφόσον αποδεικνύεται. Οι όροι και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της ως άνω προϋπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Επειδή, από τη γραμματική διατύπωση της εν λόγω διάταξης προκύπτει η ανάγκη έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος, αλλά αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να επιλύσει το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό;
2) Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμά ότι θα επιλυθεί το επείγον αυτό ζήτημα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γεννιά Γεωργία
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττας Δημήτης
Δέδες Ιωάννης
Θελερίτη Μαρία
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Αννέτα
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα
Καρά Γιουσούφ  Αϊχάν
Καφαντάρη Χαρά
Μεικόπουλος Αλέξανδρος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Μπάρκας Κώστας
Ντζιμάνης Γεώργιος
Σεβαστάκης Δημήτριος
Σκουρολιάκος Πάνος
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Παπαδόπουλος Σάκης
Ρίζος Δημήτρης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σκούφα Ελισσάβετ- Μπέττυ
Σταμπουλή Αφροδίτη
Στέφος Ιωάννης

————————————————————————–

H Βουλευτής A΄ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με θέμα: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συναφές αντικείμενο έως επτά έτη που έχει διανυθεί πριν από τον διορισμό, εκτός του δημοσίου τομέα».

Η ερώτηση αυτή έχει σκοπό να επισπεύσει την έκδοση ΠΔ με βάση τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο που σύσσωμη η ΚΟ του Σύριζα ψήφισε, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα ετών των ενδιαφερομένων.

Η Βουλευτής θα επανέλθει στο μείζον αυτό ζήτημα και θα ενημερώσει για την οποιαδήποτε μέλλουσα εξέλιξη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese