Ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας, Γιάννης Σκοπελίτης, μίλησε στον Σπορ Fm 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση», με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για…

-την εικόνα που έχει από τον Τιμούρ Κετσπάγια, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ανόρθωση: «Η εικόνα που έχω είναι πριν από πέντε χρόνια. Ένας ποδοσφαιριστής και ένας προπονητής μπορεί να εξελίσσεται. Είναι εκρηκτικός χαρακτήρας, λάτρης της πειθαρχίας και σχετικά απόμακρος σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές. Ίσως να μην υπάρχει και απάντηση στο τελευταίο σκέλος. Είχα και τα δύο πρότυπα προπονητών. Είχα προπονητές που ήμασταν σχεδόν φίλοι και στο τέλος γίναμε μπάχαλο στα αποδυτήρια. Χρειάζεται μέτρο, δεν υπάρχει “χημεία” χωρίς μέτρο».

-αυτά που κράτησε από τη συνεργασία του με τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Είναι από τους προπονητές που διαχειρίστηκε πολύ καλά το κοουτσάρισμα. Έλεγα ότι ο Τιμούρ είναι πολύ καλός στο κοουτσάρισμα και μπορούσε να αλλάξει τακτική κατά τη διάρκεια του αγώνα».

-το αν είναι αθυρόστομος: «Έχει τύχει να φωνάξει σε εμένα μετά από κακή εμφάνιση. Δεν είχε βρίσει, όμως, ποτέ όσο ήμασταν μαζί».

-τη διαφορά στα αποδυτήρια στην Ελλάδα και την Κύπρο: «Είναι διαφορετική η κατάσταση στις δύο χώρες. Στην Ελλάδα δεν είχα ζήσει αποδυτήρια μεγάλης ομάδας, ενώ ήμασταν με αρκετούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Στην Κύπρο ήμασταν με αρκετούς ξένους. Δεν μπορώ να ξέρω την κατάσταση που θα επικρατεί στα αποδυτήρια της ΑΕΚ».

-την αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ λίγο πριν από το τέλος της σεζόν: «Νομίζω ότι δεν του ταίριαζε ο ΑΠΟΕΛ. Ίσως και επειδή ως ποδοσφαιριστής είχε κάνει αρκετά πράγματα εναντίον τους. Αντίθετα, στην Ανόρθωση ήταν… Θεός. Πιστεύω ότι η θητεία του θα είναι διαφορετική στην ΑΕΚ σε σχέση με τον Ολυμπιακό που έφυγε σχετικά γρήγορα».

-το αν θα βοηθήσει το πέρασμά του ως παίκτης από την ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι 100% θα βοηθήσει. Αν τα μίντια της ΑΕΚ και οι ίδιοι οπαδοί προσεγγίσουν με καλό μάτι την πρόσληψή του, τότε αυτό θα βοηθήσει το έργο του. Δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις που υπήρχαν στον Ολυμπιακό. Από την αρχή ήταν αποτυχημένη η πορεία του στον Ολυμπιακό. Οπότε θα τον δεχθούν τον Κετσπάγια στην ΑΕΚ και θα του δώσουν την ευκαιρία, μία ευκαιρία που δεν πήρε ποτέ στον Ολυμπιακό».

-το αν έχει “κολλήματα” με κάποιους παίκτες: «Του αρέσουν κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες. Δεν νομίζω όμως ότι έχει “κολλήματα” με πρόσωπα, όπως όλοι οι προπονητές».

-το αν οι οπαδοί της ΑΕΚ πρέπει να είναι χαρούμενοι και τι πρέπει να φοβούνται: «Εγώ θα έλεγα πως πρέπει να είναι χαρούμενοι. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να πάρει άλλο προπονητή. Με τα νέα παιδιά και τη φιλοσοφία που πάει να αναπτύξει, ο Τιμούρ θα τους κάνει καλή δουλειά και θα τους βελτιώσει. Τα υπόλοιπα όμως θα φανούν στο γήπεδο».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese