Αναζητούνται δύο…
(2) ομοεθνείς συνεργοί τους

Κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 2-6-2016, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 43 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, διότι κατελήφθησαν να επιχειρούν να διαρρήξουν οικία στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός αυτής. Προηγουμένως είχαν προβεί και στην διάρρηξη του οχήματος των ιδιοκτητών, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας. Αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της πλαστογραφίας  και της απόδρασης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, από εξαμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα για την διάπραξη ένοπλων ληστειών. Για τον σκοπό αυτό, παραβίαζαν εισόδους και παράθυρα μονοκατοικιών και στη συνέχεια, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με τη απειλή όπλου και λοστού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας βία, τους ανάγκαζαν να τους αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων ενώ τελικώς διέφευγαν αφού είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, διάφορα μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, καθώς και tire up, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την χειροπέδηση των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις ληστειών, στην Άνοιξη και στον Άγιο Στέφανο.

Επιπλέον, ο 33χρονος αναζητείτο από το 2013 ως δραπέτης φυλακών, όπου εξέτιε  ποινή 10ετούς κάθειρξης για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese