Η ψυχραιμία της δήθεν δικηγόρου ήταν αυτή που δημιούργησε…
υποψίες στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου, Άρη Ροζάκη με αποτέλεσμα να φανεί η απάτη σε όλο της το μεγαλείο.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, χθες το πρωί μία νεαρή γυναίκα προφασιζόμενη πως είναι δικηγόρος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Άρη Ροζάκης λέγοντας πως μόλις πέθανε η μητέρα της και χρειάζεται δανεικά ύψους 2.000 ευρώ.

Δεδομένου ότι ο δικηγορικός σύλλογος βοηθάει τα μέλη του σε περίπτωση ανάγκης – δίνοντας από τα δικά του ταμεία δανεικά σε διάφορες περιπτώσεις και υπό… όρους – ο κ. Ροζάκης είπε στη νεαρή δικηγόρο ότι το θέμα της θα συζητηθεί στο σύλλογο.

«Αναγνώρισα αμέσως το όνομα που μου έδωσε η νεαρή κοπέλα. Γνωρίζω την δικηγόρο κατ’ όνομα και όχι προσωπικά. Ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά ψύχραιμη παρά το γεγονός ότι μου έλεγε ότι λίγες ώρες πριν πέθανε η μητέρα της», ανέφερε με δηλώσεις του στο cretapost, ο Άρης Ροζάκης συνεχίζοντας: «Μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο αναζήτησα την δικηγόρο – το όνομα της οποίας χρησιμοποιήσε η νεαρή κοπέλα – και διαπίστωσα ότι εκείνη δεν είχε ιδέα».

Τα πράγματα μετά πήραν τον.. δρόμο τους. Ο κ. Ροζάκης ειδοποίησε τόσο την αστυνομία όσο και τον εισαγγελέα προκειμένου να στήσουν μία… επιχείρηση για να την πιάσουν στα πράσα.

Έκλεισαν ένα ραντεβού στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου χθες το μεσημέρι με την πρόφαση να της δώσουν τα χρήματα που ζητούσε.

Ωστόσο, εκείνη έστειλε έναν 45χρονο στην θέση του για να κάνει την παραλαβή των χρημάτων.

«Ο άνθρωπος αυτός που ήρθε σε εμάς ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τίποτε κι ότι απλώς πήγε να κάνει μία εξυπηρέτηση και βρέθηκε μπλεγμένος», επεσήμανε σχετικά ο κ. Ροζάκης ενώ τόνισε πως «αυτές οι καταστάσεις είναι σημεία των καιρών μας. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε κάθε περίπτωση».

Από την πλευρά της η αστυνομία ερευνά ενδελεχώς την υπόθεση ενώ αναζητά τη νεαρή «μαϊμού» δικηγόρο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese