Οι γονείς που εγκατέλειψαν τον γιο τους σε δάσος επειδή ήταν άτακτος…
δεν θα διωχθούν ποινικά σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία. 

Ο 7χρονος Yamato Tanooka επέζησε μόνος του στο δάσος για έξι νύχτες πίνοντας μόνο νερό όταν οι γονείς του τον άφησαν για να τον τιμωρήσουν επειδή πέταγε πέτρες.

Αν και πολλοί ήταν οι Ιάπωνες που εξέφρασαν το θυμό τους απέναντι στο ζευγάρι η αστυνομία είπε πως οι γονείς δεν θα κατηγορηθούν αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούνται συχνά από κοινωνικούς λειτουργούς.

«Δεν σκοπεύουμε να παραπέμψουμε το ζευγάρι σε δίκη», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο Toru Numata δικηγόρος που ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν στην κακοποίηση ανηλίκων και την οικογενειακή βία είπε: «Εξετάζοντας την υπόθεση είναι εξαιρετικά δύσκολο οι γονείς να δικαστούν. Αυτό που έχει σημασία είναι να επικεντρωθούμε στην ψυχική υγεία του παιδιού και να το εξετάσουμε για τυχόν ψυχικά τραύματα».

Την Δευτέρα η αστυνομία μίλησε με το παιδί το οποίο ήταν με τη μητέρα του και τους γιατρούς. «Περπατούσα για ώρες μόνος μου και δεν συνάντησα κανέναν. Μερικές φορές σταματούσα για να ξεκουραστώ και προσπαθούσα να κρυφτώ τη νύχτα».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese