Έκαναν γερή “μπάζα” στον Άγιο Νικόλαο και είπαν να … επεκτείνουν τη δράση τους και στο Ηράκλειο…

Όμως από τη μία η μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας κι από την άλλη το ενημερωτικό “τσουνάμι” από τα ΜΜΕ, χάλασε τα σχέδια των απατεώνων που τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και ζητούσαν χρήματα για να “κουκουλώσουν” τροχαία ατυχήματα στα οποία είχαν δήθεν εμπλακεί πρόσωπα της οικογένειάς τους.

Η τριάδα των Βούλγαρων ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο, όπου καταγγέλθηκαν 7-8 περιπτώσεις εξαπάτησης με τα θύματα να έχουν πειστεί να δώσουν χρήματα, συνολικά γύρω στις 3.000 ευρώ.

Αφού τα θύματα αντιλήφθηκαν ότι είχαν πιστέψει το … παραμύθι που οι επιτήδειοι τους είχαν πουλήσει με περισσή μαεστρία, περιέγραψαν με λεπτομέρειες την αγωνία που πέρασαν και την ψυχική οδύνη, κινητοποιώντας τις αρχές!

Οι πληροφορίες των αστυνομικών ανέφεραν ότι οι απατεώνες κινούνταν προς το Ηράκλειο, σκοπεύοντας να απλώσουν τα δίχτυα τους και στους Ηρακλειώτες, οι οποίοι όμως … δε μάσησαν – άλλοτε λόγω αστοχίας των πληροφοριών των δραστών κι άλλοτε επειδή ήταν υποψιασμένοι.

Οι αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών τόσο στον Άγιο Νικόλαο όσο και στο Ηράκλειο συνεργάστηκαν άρτια, υπήρξε ενημέρωση για το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι τρεις της σπείρας και μπλοκάροντας δρόμους σε διάφορα σημεία, τελικά η αστυνομία κατάφερε να “τσακώσει” τους απατεώνες, με μπλόκο από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Οι Βούλγαροι ωστόσο δεν είχαν χάσει χρόνο… με το που έφθασαν στο Ηράκλειο άρχισαν το … παραμύθι, με τις απόπειρες εξαπάτησης να φθάνουν τις 5-6, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ήδη έχει συλληφθεί ένας Βούλγαρος, ενώ αναζητούνται δύο Βουλγάρες. Η μία υποδυόταν, στο τηλέφωνο, την αστυνομικό που ενημέρωνε για το συμβάν και πως μπορούσε … να συγκαλυφθεί, και η άλλη επειδή έχει παιδική φωνή, έκανε το παιδί στο τηλέφωνο!
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese