Κάθε καινούργια μόδα δεν έχει πάντα λογική εξήγηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εμφάνιση…
προχωρημένης σκουριάς που δίνουν αρκετοί οδηγοί στο καινούργιο τους αυτοκίνητο, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ακριβό supercar.

Σίγουρα οι παππούδες μας, θα δυσκολευτούν πολύ να πιστέψουν ότι το παλιό τους τρακτέρ, το πρώτο τουςDatsun 120Y και ένα Toyota Hiace συγγενικού προσώπου που τα έχουν αφήσει να σαπίζουν σε ένα χωράφι δίπλα στο σπίτι, θα θεωρούνταν ξαφνικά, εν έτει 2016, τόσο trendy. Και είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς από πού ξεκίνησε αυτή η πρόσφατη μόδα. Ποιος ήταν δηλαδή ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε «δεν μου αρέσει το γυαλιστερό καινούργιο μου αυτοκίνητο, ας το κάνω να δείχνει σα να έχει αφεθεί σε ένα χωράφι να σκουριάζει για 30 χρόνια».

Το σίγουρο είναι ότι σύντομα βρέθηκαν κι άλλοι με το ίδιο γούστο, και οι επαγγελματίες του χώρου του ντυσίματος αυτοκινήτων με μεμβράνες (car wrapping) έσπευσαν να ανταποκριθούν. Έτσι σήμερα υπάρχουνπολλά παραδείγματα αυτοκινήτων ανά τον κόσμο που έχουν αποκτήσει εντελώς σκουριασμένη εμφάνιση. Αυτά είναι για εμάς τα πέντε πιο χαρακτηριστικά.

Ferrari 458 Spider

Τα βασικά χρώματα αυτής της 458 Spider είναι το λευκό και το μαύρο. Το αμάξωμα διατρέχουν stripes, και πάνω σε όλα αυτά έχει κάτσει ένα στρώμα σκουριάς. Το αυτοκίνητο έχει βελγικές πινακίδες και η δουλειά έγινε από τηνProwrap, στην Ολλανδία.

Ford Mustang

Υπεύθυνη για την εμφάνιση αυτής της Mustang είναι η 13 Three Motorsports, από τις ΗΠΑ. Το wrap της θυμίζει αυτό της 458, αλλά στην περίπτωση της Mustang είναι μάλλον πιο ταιριαστό. Αφενός πρόκειται για ένα πιο παλιομοδίτικο αυτοκίνητο από τη Ferrari, αφετέρου ο σχεδιασμός του παραπέμπει στις Mustang του ’60, μερικές από τις οποίες πράγματι είναι εγκαταλελειμμένες και αντίστοιχα σκουριασμένες σήμερα.

Porsche 911 GT3 RS

Ίσως το πιο διάσημο αυτοκίνητο αυτής της λίστας. Το wrap, σχεδιασμένο από τη Skepple και τοποθετημένοι από τη WrapZone, δεν έχει ως βασικό θέμα τη σκουριά αλλά περισσότερο την ταλαιπωρία του χρώματος αυτοκινήτου μετά από μερικούς 24ωρους αγώνες. Και με τα χρώματα και τα λογότυπα της Martini, αυτή η GT3 RS που κυκλοφορεί στους σουηδικούς δρόμους σίγουρα θυμίζει πραγματικό αγωνιστικό.

Cadillac Escalade

Στην Ελλάδα ένα Escalade ξεχωρίζει λόγω μεγέθους, αλλά στις ΗΠΑ μάλλον δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι η εταιρία Metro Wrapz αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο Escalade διαφορετικό ντύνοντάς το με μεμβράνη rust chrome. Το αυτοκίνητο φοράει επιπλέον ζάντες Forgiato, και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Forgiato Fest 2015.

VW Transporter

Ο ιδιοκτήτης ενός μαύρου Transporter από τη Γλασκώβη ζήτησε από την εταιρία Clyde Wraps να του το σκουριάσει. Έγιναν ακριβείς μετρήσεις κάθε πτυχής του αμαξώματος έτσι ώστε η σκουριά να είναι όσο πιο αληθοφανής γίνεται, και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εξαιρετικό. Μάλιστα δεν πέρασαν τρεις μέρες από το wrapping αυτού του βαν πριν η τοπική αστυνομία σταματήσει τον οδηγό του για να τον ρωτήσει πώς γίνεται να κυκλοφορεί με ένα τόσο σάπιο όχημα…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese