Μία ακόμη παιδική χαρά και έναν χώρο πρασίνου, δύο «οάσεις» εντός του αστικού ιστού, παραδίδει στους πολίτες και επίσημα ο… δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την παιδική χαρά και τον χώρο πρασίνου-πάρκο αναψυχής που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Ακαδημίας στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, μπροστά στον Ι.Ν. Αγ.Αποστόλων, τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν αύριο, Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό είναι υποψήφιο για βράβευση στην 9η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Τοπίου που θα γίνει στη Βαρκελώνη, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το «πάρκο της Περιπέτειας»

Η «συγκατοίκηση» πολλών καθημερινών λειτουργιών, όπως το παιχνίδι, η άθληση, η αναψυχή, η ξεκούραση, η κοινωνικοποίηση, ήταν ο στόχος των ανθρώπων των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, που σχεδίασαν αυτούς τους δύο χώρους.

Το πάρκο-χώρος πρασίνου χαρακτηρίζεται από ένα διάδρομο κίνησης και μετάβασης στους χώρους άθλησης ενηλίκων, όπου τοποθετήθηκαν όργανα εκγύμνασης. Στο τέλος της διαδρομής, ένα κυκλικό καθιστικό «αγκαλιάζει» τον αιωνόβιο πλάτανο.

Απέναντι, στην παιδική χαρά, τα παιδιά θα χαρούν το «Κάστρο της Περιπέτειας». Αξιοποιώντας την υψομετρική διαφορά υλοποιήθηκε μια παιδική χαρά περιπέτειας, εντός τεσσάρων κυκλικών επιπέδων δράσης, που συνδέονται με τρεις διαδρόμους κίνησης κατάλληλων κλίσεων. Παρτέρια πρασίνου με τις ανάλογες φυτεύσεις δένδρων για τη σκίαση της παιδικής χαράς ολοκληρώνουν τη σύνθεση και συμπληρώνουν το φυσικό ανάγλυφο.

Ανακατασκευή παιδικών χαρών

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης των παιδικών χαρών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με έναν σχεδιασμό που υπακούει στα σύγχρονα αρχιτεκτονικά αλλά και παιδαγωγικά δεδομένα, αλλά δίνει κυρίως έμφαση σε θέματα ασφάλειας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.

Περιβαλλοντικές διαδρομές στο άλσος Δελασάλ

Μια πρωτότυπη και πραγματικά «πράσινη» εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει αύριο, Δευτέρα 6 Ιουνίου, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων.
Πρόκειται για διαδρομές που θα γίνουν τη μέρα εκείνη στο Άλσος Δελασάλ, με στόχο αφενός την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του άλσους και αφετέρου την εξοικείωση των παιδιών με το περιβάλλον. 
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το δάσος και τη σημασία του ως οικοσύστημα αλλά και την άμεση σχέση του με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο γηπεδάκι μπάσκετ του Δελασάλ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δασολόγο-βιολόγο, μέλος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, Χ. Χρυσανθακόπουλο και στη συνέχεια, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα περιηγηθούν στο άλσος υπό την καθοδήγηση των Β.Ιππέκη, Δ. Μιχελάκη, Χ. Χρυσανθακόπουλου. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese