Ρεπορτάζ: Κώστας Μεταξάκης – Μάνος Μαρκάκης
Τη σύσταση μίας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης επιδιώκουν παράγοντες τοπικών ομάδων του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου προκειμένου να μπορέσουν σε…
πρώτη φάση να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες των ποδοσφαιριστών των σωματείων που θα συμμετέχουν σε αυτήν την οργάνωση!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Grandsport.gr, την Παρασκευή 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση για την δημιουργία του οργανισμού στις εγκαταστάσεις του Λίντο, ενώ ακολούθησε και δεύτερη την Παρασκευή 3 Ιουνίου όταν και συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες υπογραφές προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν τις νομικές διεργασίες για την σύσταση της «ΜΚΟ».

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν προαιρετικά όσα σωματεία το επιθυμούν, θα επιδιώξει σε πρώτη φάση να καλύψει τις σοβαρές ιατρικές ανάγκες των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ομάδες που συμμετέχουν στην Οργάνωση ενώ υπάρχουν σκέψεις για διεύρυνση των παροχών ως προς τα σωματεία ανάλογα με τα έσοδα που θα καταφέρουν να συγκεντρωθούν.

Όπως έγινε γνωστό, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση θα καλύπτει τους ποδοσφαιριστές εφόσον τραυματιστούν και χρειαστούν χειρουργική επέμβαση ή και σε ακόμα πιο σοβαρές περιπτώσεις τραυματισμών, ενώ σε δεύτερη φάση θα επιδιώξουν να υπάρξει ιδιωτική ασφάλιση των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ομάδες που συμμετέχουν στην Οργάνωση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συσταθεί η Επιτροπή που θα «τρέξει» τις όποιες διαδικασίες και σε αυτήν θα συμμετέχουν οι εξής: Κατρινάκης Γιώργος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ζούζουλας, Παύλος Ροδίτης, Σωτήρης Συνάνης.

Όπως τονίζουν στελέχη που «εργάζονται» πάνω σε αυτό το «project» θα επιδιώξουν να υπάρξει αρχικό κεφάλαιο ύψους 30.000 ευρώ και στην συνέχεια θα επιδιώξουν να συγκεντρώσουν μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους από εκδηλώσεις και χορηγίες προκειμένου να μπορέσουν να αυξήσουν τις «παροχές» ως προς τα σωματεία που συμμετέχουν στον Οργανισμό.

Ήδη στις δύο συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν παρευρεθεί αρκετά σωματεία τα οποία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην «ΜΚΟ» και μεταξύ άλλων συμμετείχαν Λίντο, ΠΟΑ, Ηρόδοτος, Εργοτέλης, ΟΦΗ, Μοχός, Ελπίδες, Διαγόρας, Νέοι Ηροδότου, ΑΕΚ, Ελλάνιος Δαίδαλος, Ομόνοια NOVA Απολυμαντική, Τύλισος, Αθλόπολις, Πυργού, Παλιανή αλλά και άλλες ομάδες.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η «κίνηση» αυτή όπως τονίζει δεν θα κάνει «αντιπολίτευση» στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, απλά θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ένα πλάνο το οποίο θα βοηθήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία..

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese