Δήλωση του υπεύθυνου Τομέα Εξαγωγών στο Ποτάμι, Νίκου Νυφούδη,  για την την εξαίρεση της φέτας από τη δικαιωματική προστασία της ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)…

 “Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο ευθύνη αλλά τον όρο αμέλεια. Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την Ελλάδα και τα προϊόντα της. Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν ορισμένοι κυβερνητικοί σοβαρά εμπορικά ζητήματα δεν έχει προηγούμενο.

Δυστυχώς η αμέλεια της κυβέρνησης να υποστηρίξει όσο θα έπρεπε τη φέτα και τις ελιές καλαμών, οδηγεί στην ουσία στην παραπλάνηση του καταναλωτή.

Η δική μας ποιοτική και “ακριβή” φέτα θα πρέπει να συναγωνιστεί φθηνά υποκατάστατα σε όρους ελεύθερης αγοράς. Γεγονός απαράδεκτο, δεδομένης και της σπουδαιότητας των εξαγωγών για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Δυστυχώς αυτή η συμφωνία υπεγράφη από την ελληνική πλευρά και θα αποτελέσει κείμενο εργασίας για τις επόμενες. Κι αυτό είναι το πιο κρίσιμο. Το κακό παράδειγμα της Αυστραλίας δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πια, είναι όλοι εμείς – αλλά και οι Έλληνες της Διασποράς- σήμερα περισσότερο από ποτέ να υποστηρίξουμε τα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα και όχι φθηνά υποκατάστατα”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese