Επιμέλεια: Δημήτρης Συρμάτσης, Δημοσιογράφος 
Εκλογές το φθινόπωρο βλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης. Στην συνέντευξή του στη…
THESSNEWS υποστηρίζει ότι μια οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών ευρέως πέλματος θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια.

Επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα σχολιάζοντας πως «οι πολιτικοί μέχρι σήμερα υπήρξαν υπουργοί του ρουσφετιού και των κομματικών καφενείων» ενώ θέτει στόχο η Ένωση Κεντρώων να είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

“Μιλάω για κυβέρνηση ευρέως πέλματος γιατί υπάρχει τεράστια ανάγκη για συναίνεση και συνεργασία πάνω σε ένα σχέδιο Εθνικής Σωτηρίας, που θα καταρτίσουν στις βασικές του λεπτομέρειες τα συμμετέχοντα κόμματα και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τεχνοκρατών. Όσοι αρνούνται σήμερα την αναγκαιότητα αυτή είναι κατώτεροι της πατρίδας.

Αν παρακολουθήσει κανείς τα πολιτικά πεπραγμένα της κυβέρνησης θα βγάλει αβίαστα το συμπέρασμα ότι με εγωπάθειες, εξουσιομανία, και ιδεοληψίες δεν βοηθάς την χώρα σου, αντίθετα την βυθίζεις στο πάτο της αναξιοπιστίας και της υποτέλειας”

“Είναι διαφορετικό πράγμα να κάνει διαπραγμάτευση με 153 βουλευτές, που κλαίνε και ψηφίζουν με βαριά καρδιά τα νομοσχέδια, και εντελώς διαφορετικό πράγμα να πηγαίνεις στις Βρυξέλλες με 250 βουλευτές. Σε υπολογίζουν και μπορείς να θέσεις τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές», που τώρα έχουν γίνει από την κυβέρνηση, ξεθωριασμένες ροζ.

Η αποτυχία των προηγουμένων κυβερνήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι οι υπουργοί φρόντιζαν για το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον και για την επανεκλογή τους στις επόμενες εκλογές. Επίσης, τα συμμετέχοντα κόμματα φρόντιζαν κυρίως για το μέλλον των κομμάτων τους και όχι για την πατρίδα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση Παπαδήμου (η μόνη με τεχνοκράτη πρωθυπουργό), του τραβούσαν το χαλί Σαμαράς και Βενιζέλος. Πραγματική κυβέρνηση ευρέως πέλματος δεν έχει υπάρξει”.

“Οι τεχνοκράτες υπουργοί, αφού δεν θα έχουν δικαίωμα εκλογής  τους, θα αφοσιωθούν στο έργο Σωτηρίας και όχι στο έργο διατήρησης της καρέκλας τους. Δεν θα κάνουν ρουσφέτια. Γι΄αυτό ζητάμε και να θεσμοθετηθεί ασυμβίβαστο υπουργού- βουλευτή. Δυστυχώς, οι πολιτικοί μέχρι σήμερα υπήρξαν υπουργοί του ρουσφετιού και των κομματικών καφενείων, και θέλουν να διατηρούν τις έδρες τους, λέγοντας ευχάριστα πολιτικά αφηγήματα  στο λαό και όχι την αλήθεια”

 “Η κυβέρνηση λέει και επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2019. Οι εξελίξεις όμως δεν θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση, εκτιμάμε πως οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο. Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει από το αποτέλεσμα των επιλογών της.”

“Στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα. Δεν το λέω από κομματικό εγωισμό, αλλά είμαστε η εξαίρεση στο εθνικό μας κοινοβούλιο, με προτάσεις και θέσεις που μπορούν να εφαρμοστούν και να φέρουν άμεσα αποτελέσματα. Βάζουμε μπροστά την κοινή λογική και την αλήθεια, γνωρίζουμε πολύ καλά τι θέλει σήμερα η κοινωνία”.

Ράδιο Θεσσαλονίκη – THESSNEWSEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese