Συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα του πόσο διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, ανεξάρτητα της…
αυστηρότητας ή μη, της κριτικής, θα επιδιώξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του, το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, ο Πρόεδρος, είπε ότι από την Δευτέρα ξεκινάει μια νέα περίοδος συνεργασίας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν νομοθετήματα που θα συζητηθούν με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής και που θα πρέπει να προταχθούν. “Κατά αυτό τον τρόπο να δώσουμε έμφαση σε εκείνα τα νομοσχέδια που θα βοηθήσουν το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό, να προσφέρει τις οφειλόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, επιτέλους, με αποφασιστικότητα, αλλά και κατά κύριο λόγο με αποτελεσματικότητα”, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι παραλάβαμε δυστυχώς ένα κράτος το οποίο βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ασκήσει κριτική για το ποιος φέρει την ευθύνη.

Δεν δέχομαι υποτίμηση κανενός

“Μέσα από τις δικές σας θυσίες, τις θυσίες ολόκληρου του λαού, τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, δεν δέχομαι με κανένα τρόπο να υποτιμάται η προσφορά του καθενός. Αλλά με το συγκροτημένο και συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και με την πειθαρχία που επεβλήθη όσον αφορά το δημοσιονομικό έλεγχο, έχουμε κατορθώσει σε τρία χρόνια, παρά τις όποιες αντίθετες προβλέψεις είτε του εξωτερικού είτε και του εσωτερικού, να επιτύχουμε την έξοδο μας (από το μνημόνιο) ενωρίτερα από ό,τι ανέμεναν κάποιοι”, ανέφερε.

Ο ΠτΔ ανέφερε πως η έξοδος δεν σημαίνει και επίλυση των προβλημάτων που η κρίση έχει προκαλέσει και ότι χρειάζεται σταθερότητα, αποφασιστικότητα και χρειάζεται να αλλάξουμε κάποιες νοοτροπίες, να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας, να δούμε πως μέσα από τις μεταρρυθμίσεις μπορεί επιτέλους να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος.

Διαβεβαίωσε πως πάντοτε αμέριστο θα είναι το ενδιαφέρον του για τους αγρότες όπως και για όλες τις υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις.”Η πόρτα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι πάντοτε ανοικτή και αν απαιτείται η δική μου παρέμβαση θα υπάρχει. Πάντοτε είμαστε σε άριστη συνεργασία και σε απόλυτη εναρμόνιση και με τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχει θέμα φραγμού προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε ή να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη”, σημείωσε.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese