Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Παρίσι ειδικά σε όσες περιοχές βρίσκονται κοντά στον Σηκουάνα. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι πλημμύρες και οι συνεχόμενες βροχές…
ανέβασαν την στάθμη του νερού. Το Μουσείου του Λούβρου και το Ορσέ έχουν κλείσει με στόχο να μετακινήσουν τα εκθέματα τους είτε σε υψηλότερα πατώματα είτε να τα μετακινήσουν και να τα απομακρύνουν από το χαμό του Παρισιού.

Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε σήμερα το μεσημέρι τα 6 μέτρα και μπορεί να φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι ενώ «θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί», ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese