Του Χρύση Μιχαηλίδη
Η πρώτη αναγκαία πολιτική πράξη όλων μας, είναι η …
ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ , γεγονός που θα αξιολογηθεί και θα μετρηθεί με το ύψος της ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΗΣ στις ερχόμενες Δημοτικές τάχα εκλογές.

Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές, είχαν ως βασικό στόχο τον περιορισμό της αποχής, δηλαδή του κομματικού ελέγχου της καθολικής πολιτικής απαξίωσης του όλου πολιτικού κυπριακού συστήματος, το οποίο και έγινε κατορθωτό μέσα από την αύξηση των κομματιδίων (υποκαταστημάτων των μεγάλων κομμάτων) και μια στημένη επιδοτούμενη πολιτική, τάχα εναντίον όλων των παλαιών βουλευτών, στο όνομα μιας ασαφέστατης και χωρίς νόημα ανανέωσης πολιτικών προσώπων στη Βουλή.

Κάποιες ελπίδες ανάμεσα στους πολίτες, αναπτερωθήκαν με την είσοδο μερικών μικρών κομμάτων (με απηρχαιωμένους πολιτικά ηγέτες) στην νέα βουλή, αλλά όλα ισοπεδώθηκαν, εμπρός από τις κομματικές συνομωσίες, της αστικής δεξιάς με ένα διασπασθέν κομματίδιο από το όλο σώμα της μητρικής αστικής δεξιάς και την δωσίλογη πολιτική απραξία  της συντηρητικής αριστεράς, που ουσιαστικά άφησε τον ΔΗΣΥ να παίζει μόνος του παιγνίδι, για την τάχα εκλογή προέδρου της Βουλής.      

Μόνο οι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΕΛΕΙΣ και τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλα είναι στημένα, με πρωταγωνιστές όλο το κομματικό κατεστημένο, ανεξαρτήτως των νέων και αξιολόγων νέων πολιτικών που εισήλθαν στην Βουλή.

Η πολυκομματική αστική «Δημοκρατία» στην Κύπρο, απλά έχει αυτοεξεφτελλισθεί, έπιασε πάτο, σε σημείο που η ανάγκη για μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πολιτική ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ έχει γίνει αναπόφευκτη.

Η αναγκαιότητα της πραγματικής εμπλοκής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην διαδικασία λήψεις των αποφάσεων, αποτελεί πλέον την μόνη πολιτική επιλογή για κάθε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΠΡΙΟ ΠΟΛΙΤΗ. Τέρμα στην μετατροπή των πολιτών σε παθητικούς θεατές της ίδιας τους της τύχης στα χέρια επαγγελματιών της πολιτικής, που δεν χαίρουν ούτε της στοιχειώδους εμπιστοσύνης από το 60%  και πλέον των πολιτών της εναπομείνουσας ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η πρώτη λοιπόν  αναγκαία πολιτική πράξη όλων μας είναι η ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ , γεγονός που θα αξιολογηθεί και θα μετρηθεί με το ύψος της ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΗΣ στις ερχόμενες Δημοτικές τάχα εκλογές, των υπό διαμετακόμιση δημοτικών συμβούλων στη Βουλή.    English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese