Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η διημερίδα της ευρωπαϊκής ενωτικής αριστεράς /βόρεια πράσινη αριστερά, στις Βρυξέλλες με την συμμετοχή του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκο Χουντή και… Κώστα Ήσυχου, υπευθύνου του τμήματος εξωτερικής πολιτικής και μέλους της προσωρινής πολιτικής γραμματείας της ΛΑΕ.

Στην ομιλία του χθες ο Κώστας Ήσυχος τόνισε την βαθύτερη και επιταχυνόμενη εξάρτηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την αφοσίωση της σημερινής κυβέρνησης στην ευρωατλαντική στρατηγική και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό με την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Κάλεσε όλες τις φιλειρηνικές, αντί ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να αγωνιστούν για τον άμεσο τερματισμό της παρουσίας της νατοϊκής αρμάδας στο Αιγαίο, με πρόσχημα την δήθεν βοήθεια του ΝΑΤΟ στην προσφυγική κρίση. Επίσης εξέθεσε τους τεράστιους κινδύνους για την ειρήνη με τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες προκλήσεις του τουρκικού καθεστώτος στο Αιγαίο με την ραγδαία αύξηση παραβιάσεων του FIR Αθηνών.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν σειρά διμερών συναντήσεων της ΛΑΕ και προσκεκλημένων εκπροσώπων αριστερών πολιτικών φορέων, όπου η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εκπρόσωποι κομμάτων της αριστεράς από την Ευρώπη, έθεσαν τους τεράστιους κινδύνους για την ανθρωπότητα με το παγκοσμιοποιημένο επιθετικό δόγμα του ΝΑΤΟ, με αναφορές από εκπροσώπους από την Πολωνία, την Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο (υποψήφια χώρα μέλους του ΝΑΤΟ ) καλώντας ακτιβιστές της ειρήνης, πολιτικές, και κοινωνικές οργανώσεις, στην αντί-σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 8-9 Ιουλίου 2016, στην Βαρσοβία

Τέλος οι παρευρισκόμενες πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις της δημοκρατίας της αριστεράς και της ειρήνης στο τέλος της συνόδου θα εγκρίνουν σχετική διακήρυξη που θα περιλαμβάνει μια μακροπρόθεσμη και άμεση ατζέντα πολιτικών και φιλειρηνικών δράσεων για το κλείσιμο στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην ΕΕ. Το δυνατότητα κάθε χώρας μέλους του ΝΑΤΟ να ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese