Έπειτα από 25 χρόνια λειτουργίας σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο της τοπικής εφημερίδας των Τρικάλων…
«Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».

«Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ήταν η εφημερίδα που άλλαξε την ενημέρωση και τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ εν πολλοίς στα Τρίκαλα, από την πρώτη μέρα έκδοσής της, την άνοιξη του 1992.Άσκησε δυναμική και κριτική δημοσιογραφία, προκάλεσε πολλές φορές τις εξελίξεις και δεν περιορίστηκε σε απλή καταγραφή των γεγονότων. Ο εκδότης Κώστας Τόλης, μάχιμος δημοσιογράφος ο ίδιος, δημιούργησε «νέα σχολή» και στον τρόπο άσκησης της δημοσιογραφίας και στο στήσιμο της εφημερίδας η οποία ανανεωνόταν συνεχώς και σε τοπική επίπεδο ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τις άλλες, αλλά και από την εποχή της. Από τα γραφεία της, στην Κουκουλάρη 2, πέρασε το… σύνολο σχεδόν των εν ενεργεία σήμερα δημοσιογράφων των Τρικάλων (σ.σ. μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, Βασίλης Αλεξίου, διαχειριστής σήμερα του trikalavoice.gr, ο οποίος και αισθάνεται ευγνώμων γι’ αυτό).

Ο εκδότης Κώστας Τόλης αποχαιρετά σήμερα τους αναγνώστες της εφημερίδας η οποία δεν μπορεί πια να αντέξει στα απανωτά χτυπήματα της κρίσης. Το σημείωμά του είναι σε προσωπικό, συγκινητικό, τόνο και η αλήθεια είναι ότι φέρνει και σε όλους εμάς που ζήσαμε την «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» έναν κόμπο στο λαιμό. Αναλυτικά:

«Το πρώτο φύλλο βγήκε στις 18 Απριλίου 1992. Σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, σχεδόν 25 χρόνια μετά, το φύλλο με αριθμό 6.807 είναι το τελευταίο και με αυτό κλείνει ο ιστορικός κύκλος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ως ημερήσιας εφημερίδας των Τρικάλων.

Είναι οδυνηρό να αποχαιρετάς ένα δικό σου δημιούργημα, μαζί βεβαίως με όλους εκείνους, που είναι αρκετοί, και συνέβαλαν στην ύπαρξή του όλο αυτό το διάστημα. Χρόνια μεστά τα περισσότερα, γεμάτα ιδέες και όρεξη για δουλειά, σε εποχές που τα Τρίκαλα και η χώρα ήταν σαφώς σε καλή οικονομική κατάσταση και η κοινωνία αντιμετώπιζε τα πράγματα με αισιόδοξη ματιά.

Οι περισσότεροι γνωριστήκαμε εδώ, στα ίδια γραφεία της οδού Κουκουλάρη 2, νέα παιδιά που τότε αποκτούσαμε την πρώτη μας επαγγελματική επαφή με τον χώρο.

Δυστυχώς όμως η ζωή όπως και η πραγματικότητα είναι αμείλικτες. Άλλωστε και οι εφημερίδες δεν είναι παρά ζωντανοί οργανισμοί που γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι για να κλείσει σήμερα μια εφημερίδα. Είναι προφανείς: Η τεχνολογία άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα και τις ανάγκες των ανθρώπων. Όλοι στα χέρια τους κρατούν ένα κινητό, το χαρτί πέρασε σε δεύτερη μοίρα, οι νέοι δεν το ακουμπάνε καθόλου. Η οικονομική κρίση επηρέασε τους πάντες και τα πάντα.

Οι πωλήσεις στο περίπτερο, οι συνδρομές, αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα που είναι ζωτικής σημασίας για μια επιχείρηση Τύπου, συρρικνώθηκαν δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία φορολογικά μέτρα έδωσαν την χαριστική βολή…

Βέβαια η δουλειά μας, ως δημοσιογράφων, δεν θα απουσιάσει από την δημόσια σφαίρα. Οι τοπικές ειδήσεις, τα σχόλια και η αρθρογραφία μας θα συνεχίσουν να διακινούνται, σε πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια, μέσα από το trikalaenimerosi.gr το οποίο αποτελεί ως ένα σημείο και την συνέχιση της έντυπης έκδοσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που μας γνώρισαν, μας αγάπησαν μέσα από τα κείμενά μας και μας έκαναν την τιμή να τους αποκαλούμε αναγνώστες. Το αυτό και σε όσους εμπιστεύτηκαν το φύλλο για την διαφημιστική τους προβολή συνεισφέροντας στα διαφημιστικά μας έσοδα.

Τέλος, μια ζεστή αγκαλιά με απεριόριστη ευγνωμοσύνη σε όσους εργάστηκαν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Χωρίς αυτούς η ωραία αυτή περιπέτεια των 25 χρόνων δεν θα υπήρχε…

Ο εκδότης Κώστας Τόλης

Υ.Γ.

Τα γραφεία της οδού Κουκουλάρη 2, o τηλεφωνικός αριθμός 2431-300882 και το mail info@e-enimerosi.gr, θα συνεχίσουν ως έχουν εξυπηρετώντας τις ανάγκες επικοινωνίας του trikalaenimerosi.gr».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese