Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πρόβλημα στο αναπνευστικό μεταφέρθηκε…
ο θρύλος της πυγμαχίας. Ο 74χρονος Άλι αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα με την υγεία του, εξαιτίας της νόσου Πάρκινσον από την οποία υποφέρει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας, Μπομπ Γκανέλ, η κατάσταση της υγείας του Άλι είναι σχετικά καλή και δεν αναμένεται να μείνει πολύ στο νοσοκομείο.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Άλι, 74, υποφέρει από την νόσο Πάρκινσον εδώ και τρεις δεκαετίες. Ζει στο Φίνιξ της Αριζόνα. Είχε παρουσιάσει προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, όπως τον Δεκέμβριο του 2014, όταν νοσηλεύτηκε αρχικά για ελαφράς μορφής πνευμονία αλλά διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρή ουρολοίμωξη. Νοσηλεύτηκε για τον ίδιο λόγο και τον Ιανουάριο του 2015.

Τα τελευταία χρόνια δεν εμφανίζεται σε εκδηλώσεις. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον Απρίλιο, σε μια διοργάνωση συγκέντρωσης πόρων για το κοινωφελές ίδρυμα Κέντρο Πάρκινσον Μοχάμεντ Άλι.

Το παρατσούκλι του είναι “Ο Καλύτερος”. Αποσύρθηκε οριστικά το 1981 με 56 νίκες και 5 ήττες στο σύνολο της καριέρας του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese