«Πάγο» στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης, για άμεση…
επαναφορά του waiver, έβαλε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο «σούπερ Μάριο» του χρηματοπιστωτικού συστήματος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση του προγράμματος και μετά θα μπορέσει να επιτρέψει στις συστημικές τράπεζες να δανείζονται και πάλι φθηνότερα από την ΕΚΤ. «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει την επαναφορά του waiver, της κατ’ εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών τίτλων στις πράξεις αναχρηματοδότησης, μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, κάτι που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε επί λέξει ο κ. Ντράγκι μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Πρόσθεσε ακόμα πως η επαναφορά του waiver θα αποφασιστεί σε μελλοντική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και όχι αμέσως μετά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου –εκτός και αν υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese