Την ένταξη εννέα έργων σχολικής στέγης (Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), συνολικού προϋπολογισμού 24,6 εκ. ευρώ στο…
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Σταύρο Αρναουτάκη στη Περιφέρεια που αναβαθμίζουν την δημόσια εκπαίδευση στο νησί, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Βλαχάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Γεωργαλής, και ο Πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ατσιπόπουλου δήμου Ρεθύμνου Αλέξανδρος Παπαλεξάκης, όπου στις περιοχές τους θα εκτελεστούν τα σχολικά έργα, καθώς επίσης η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τους δημάρχους για την συνεργασία, απηύθυνε παράλληλα έκκληση να προετοιμαστούν μελέτες ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα καθώς υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι, και οι αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη των σχολικών έργων στο «ΕΠ Κρήτη 2014-2020» τονίζοντας την σπουδαιότητα των σχολικών έργων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την ένταξη νέων έργων. Εμείς θέλουμε να ολοκληρώσουμε όλες τις υποδομές για την Παιδεία, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από τις υπηρεσίες μας, με τη συνεργασία που έχουμε με τους δήμους της Κρήτης. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχολικές υποδομές ιδιαίτερα σε επίπεδο προσχολικής, δημοτικής εκπαίδευσης. Μέχρι τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα έχουν εγκατασταθεί οι ανάδοχοι των έργων ούτως ώστε να προχωρήσουμε και σε νέα προκήρυξη για όσα έργα έχουν προετοιμαστεί. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους και από άλλες πηγές χρηματοδότησης ούτως ώστε όποια σχολεία δεν μπορούν να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα να βρούμε πηγές χρηματοδότησης με αποτέλεσμα και άλλα σχολεία στη Κρήτη να ενταχθούν με την προϋπόθεση να έχουμε έτοιμες μελέτες. Κάνω έκκληση στους δημάρχους να προετοιμαστούν μελέτες ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα γιατί η εκτίμηση μας είναι ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε πόρους και από άλλες πηγές».

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese