Να… δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή για να ακριβολογούμε να υπερασπιστεί την κωλοτούμπα της κυβέρνησης για τις off shore εταιρείες των πολιτικών, επιχείρησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας….

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική της ΝΔ όσον αφορά στη ρύθμιση που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» των 7.500 σελίδων, λέγοντας ότι ήταν «απαράδεκτη» και συμπλήρωσε: «Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι δυναμώνουν όσοι βρίσκονται στην άκρα δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Λένε ότι τα ίδια με εμάς είστε. Έτσι κερδίζει η λογική “όλοι μέσα στο βούρκο είστε”».

«Αυτό δεν μπορούσε αυτό να μείνει αναπάντητο» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας δικαιολογώντας την… κυβίστηση της κυβέρνησης και εξήγησε: «Ερχόμαστε σήμερα για να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω στο πολιτικό σύστημα και πάνω από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δίνουμε μια μάχη για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαπλοκή. Κάνουμε μια βελτιστοποίηση με απόλυτο τρόπο αλλά μόνο με απόλυτο τρόπο μπορείς να απαντήσεις στη λάσπη και τη χυδαιότητα. Κανείς από εδώ και στο εξής δεν θα έχει δικαίωμα να έχει όχι μόνο σε off shore, ούτε σε καμία άλλη επιχείρηση και αυτό γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε ως πολιτικό σύστημα άλλη μια πληγή. Οποίος αναμειγνύεται με την πολιτική ας έχει τις δραστηριότητές του μόνο εντός της επικράτειας. Καθαρές λύσεις για όλους και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός είπε: «Το ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ το έβαλε στα πόδια; Είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα είχαν τεράστιες απώλειες στην ονομαστική, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν τη διορία των 60 ημερών και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε off shore».

«Εμάς δεν μας κρατάει κανείς στο τσεπάκι του, δεν είναι στελέχη μας σε λίστες, Panama papers, pay rolls siemens κτλ. Είμαστε εδώ και δίνουμε έναν έντιμο αγώνα για τον ελληνικό λαό σε συνθήκες χρεοκοπίας που δεν δημιουργήσαμε εμείς», κατέληξε ο ίδιος.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese