Θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Μεγάλο Κανάλι; Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας….

Του Γρηγόρη Μελλά (newsit.gr)

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί να συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας διεκδικώντας τις αμοιβές τους. Τώρα όμως τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού που σε χθεσινή συνεδρίασή τους αποφάσισαν να κάνουν κι αυτοί απεργία.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Ε.Π.Η.Ε.Α (Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών):

«Μετά τη συνέχιση  της μη καταβολής στους συναδέλφους μας διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στον Τ/Σ «MEGA CHANNEL», των δεδουλευμένων του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016 και των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 2 Ιουνίου έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ και στην ιστοσελίδα “megatv.com”».

Αυτό σημαίνει ότι , κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, το MEGA δεν θα προβάλλει διαφημίσεις, χάνοντας έτσι τα έσοδά του. Να σημειωθεί δε ότι παρά τα όσα συμβαίνουν στο σταθμό της Μεσογείων με το ελλιπές πρόγραμμα στον αέρα, αυτός εξακολουθεί να είναι «ανταγωνιστικός» στη διεκδίκηση της διαφημιστικής πίττας, σημειώνοντας ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό. Σίγουρα λοιπόν το ότι στο «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν κι οι διοικητικοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα να χαθούν τα διαφημιστικά έσοδα είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά για πολλούς αναγκαία, αφού με αυτόν τον τρόπο διεκδικούν τις αμοιβές τους, αλλά και ενημέρωση για το τι θα γίνει…!
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese