Κάθε γωνιά της Κρήτης έχει τη δική της γοητεία. Ο Άγιος Νικόλαος στο Λασίθι είναι μια πόλη μαγευτική, με μεγάλη τουριστική κίνηση και ιδιαίτερη φυσιογνωμία…

Το «σήμα κατατεθέν» του Αγίου Νικολάου είναι η Λίμνη, η μικρή λιμνοθάλασσα Βουλισμένη στο κέντρο της πόλης, που έχει καταστεί σημείο αναφοράς για κάθε σημαντική ή και ασήμαντη δραστηριότητα για τους κατοίκους της.

Η Λίμνη, με τα γαλαζοπράσινα νερά της, προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, και όχι άδικα, αφού η ομορφιά της καταγράφεται και στις λήψεις που έγιναν με drone με τη φροντίδα του Νίκου Σαράντου.

Οι εικόνες του Αγίου Νικολάου από ψηλά, κόβουν την ανάσα και φέρνουν στο μυαλό εικόνες από καλοκαιρινές διακοπές και στιγμές ξεγνοιασιάς. Οι υπέργειες λήψεις δίνουν εντυπωσιακά στιγμιότυπα της Λίμνης αλλά και του καναλιού που τη συνδέει με το λιμάνι της πόλης.

Η Λίμνη είναι συνδεδεμένη με πολλούς αστικούς μύθους. Υπάρχει η εικασία ότι δεν έχει πυθμένα, ή ότι οδηγεί στο κέντρο της γης, ή ακόμη ότι συνδέεται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Αυτό όμως που αποτελεί πραγματικό γεγονός και όχι «μυθολογία» της Λίμνης είναι ότι κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής με τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμικό υλικό πετάχτηκε στα νερά της.


ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese