Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 26-5-2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής…
ένας 48χρονος ημεδαπός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη, μία 37χρονη γυναίκα  και ένας 51χρονος άνδρας, υπήκοοι Κύπρου,  σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω 48χρονος, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), βρέθηκε να έχει στην κατοχή του είκοσι (20) κάρτες, αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τρίτων προσώπων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -9.595- ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει στο παρελθόν διάφορα αδικήματα και τα παράνομα έσοδα που είχαν αποκομίσει προσπαθούσαν να «νομιμοποιήσουν», μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Ο ρόλος του 48χρονου ήταν να προβαίνει, κατ’ εντολή του 51χρονου αναζητούμενου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορα ΑΤΜ, με τη χρήση των προαναφερόμενων καρτών.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Το χρηματικό ποσό των -9.595- ευρώ
20 κάρτες τραπεζών
11 αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών
12 αποδείξεις από ΑΤΜ
4 κινητά
1 μαχαίρι

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese