Στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού και καλλωπισμού του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης μια μεγάλη… περιβαλλοντική δράση δεντοφύτευσης και ανθοφύτευσης έλαβε χώρα στον Αερολιμένα στις 29 Μαΐου 2016.

Ο Αερολιμενάρχης Θήρας Γάκης Δημήτριος ,οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με την συμμετοχή δεκάδων παιδιών του κατηχητικού υπό την καθοδήγηση του αγαπητού Πάτερ Χριστόφορου σε γιορτινή ατμόσφαιρα προχώρησαν σε δεντορφύτευση και ανθοφύτευση στο περιβάλλοντα χώρο του Αεροδρομίου.

Κάθε παιδάκι του κατηχητικού φύτευσε με προσοχή το δικό του φυτό και τοποθέτησε ένα μικρό ταμπελάκι με το όνομα του , αναλαμβάνοντας την « υιοθεσία » του , δηλαδή την φροντίδα και το πότισμα του . Τα παιδιά έδωσαν σε όλους μας το παράδειγμα και το μήνυμα της αγάπης ,του πολιτισμού και της υπευθυνότητας.

Κατά την διάρκεια της δεντορφύτευσης ο Αερολιμενάρχης Θήρας Γάκης Δημήτριος υποδέχθηκε την επίσκεψη του σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης Ιερώνυμου. Ο Αρχιεπίσκοπος φύτευσε δέντρο ελαίας σύμβολο του πολιτισμού , της δημιουργίας και του πνεύματος θεμελιώνοντας σχετική μαρμάρινη επιγραφή εις μνήμη της επισκέψεως του.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην εβδομάδα περιβάλλοντος και στην γενικότερη προσπάθεια καθαρισμού και καλλωπισμού του Αεροδρομίου και του νησιού μας. Τα φυτά ήταν μια ευγενική προσφορά της κυρίας Μ. Παπαδογιαννάκη και την ευχαριστούμε. Η νέα γενιά , η Εκκλησία , οι άνθρωποι της προσφοράς και του εθελοντισμού μπορούν να μπολιαστούν και να ανθίσουν όπως τα λουλούδια που φύτεψαν οι νέοι του νησιού μας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese