Στο βόρειο τμήμα του λιμανιού, στην προέκταση της οδού Αστίγγος, είναι να κατασκευαστεί το υδατοδρόμιο της Πάτρας. Η σχετική μελέτη και…
οι τροποποιήσεις αυτής ήδη έχουν παραδοθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Στη μελέτη προτείνονται υποδομές τόσο στην θαλάσσια, όσο και στην χερσαία ζώνη, αλλά και η αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», προβλέπεται η πόντιση ενός πλωτού προβλήτα διαστάσεων 15Χ3 μέτρα για την προσέγγιση και την πρόσδεση των υδροπλάνων, καθώς και την αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών, στην προέκταση της Αστίγγος.

Για την εξυπηρέτησή τους, την έκδοση εισιτηρίων, τις αποσκευές και άλλα, θα χρησιμοποιηθούν τα κτίσματα που βρίσκονται κάτω από τις γραμμές του τρένου και -φυσικά- εντός του βόρειου λιμανιού.

Η μεταφορά των επιβατών από και προς το χώρο ελέγχου θα γίνεται με μικρό λεωφορείο, αφενός για να περιορίζεται η πεζή απόσταση και αφετέρου για τον καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας αυτών που θα έχουν περάσει τον έλεγχο εισιτηρίων και επισκευών.

Επίσης, προβλέπεται να αξιοποιηθεί υπόστεγο που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη, δίπλα από τα παλιά κτίρια υπηρεσιών του λιμένα σαν χώρος συντήρησης και φύλαξης των υδροπλάνων.

Το στέγαστρο έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα. Τα υδροπλάνα θα οδηγούνται στο υπόστεγο μέσω της υφιστάμενης ράμπας που βρίσκεται στο κρηπίδωμα της ανατολικής πλευράς του προβλήτα της Γούναρη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese