Η εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Ελληνικής Κυβέρνησης και το… οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η ενεργή παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ΑντιστράτηγοςΚωνσταντίνος Τσουβάλας που είχαν την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της επιχείρησης για την εκκένωση της Ειδομένης, κατάφεραν το ακατόρθωτο.

Μέσα σε τρεις μέρες άδειασε ο άτυπος καταυλισμός της Ειδομένης και όλοι οι πρόσφυγες – μετανάστες μεταφέρθηκαν με ομαλότητα σε προσωρινές Δομές Φιλοξενίας. Η άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία και με τα συντονιστικά Κέντρα διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, καθώς και η απαρέγκλιτη τήρηση του Σχεδίου Επιχείρησης σε όλες τις φάσεις, οδήγησαν στο εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα.

Άλλωστε οι άνθρωποι που σχεδίασαν την επιχείρηση είχαν εμπειρία και έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι διαθέτουν και ικανότητες και επιχειρησιακή δεξιότητα, όπως για παράδειγμα ο κ. Φιλιππάκος που έχει στο ενεργητικό του τρεις φορές την επιτυχημένη εκκένωση της Ειδομένης και όχι μόνο.

Σε δηλώσεις τους ο Υπουργός, κ. Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Φιλιππάκος ανέφεραν ότι η επιχείρηση λειτούργησε στα πλαίσια του ανθρωπισμού και τηρήθηκε ο σεβασμός απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνδυασμό με τη σωστή ενημέρωση των προσφύγων – μεταναστών και την ομαλή μετακίνησή τους.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese