Η ήρεμη συμβίωση των προσφύγων που φιλοξενούνται στην παλιά μαθητική Εστία… Δολιανών φαίνεται πως άρχισε να ανήκει στο παρελθόν .

Βραδινές ώρες εχθές μετά απο άγρια συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών, πέντε άτομα τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο στα Ιωάννινα.

Μιλώντας στο epirus-tv-news κάτοικος της περιοχής , έκανε λόγο για μια κατάσταση που όσο περνά ο καιρός αρχίζει να ” μυρίζει” μπαρούτι ,με την συνύπαρξη Αφγανών και Σύρων να αποδεικνύεται καθημερινά ιδιαιτέρως δύσκολη .

Αυτή μάλιστα είχε σταθεί και στο παρελθόν η βασική αιτία για αψιμαχίες μικρότερης έντασης και έκτασης μεταξύ των προσφύγων.

Παράλληλα τα χρήματα τους αρχίζουν σιγά σιγά να τελειώνουν, κάτι που αυτόματα δημιουργεί στους περισσότερους εκνευρισμό και ανησυχία με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το σύνολο των φιλοξενουμένων ,μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά.

Να σημειωθεί πως σε μια μικρή κοινωνία ,όπως είναι το χωριό των Δολιανών, τέτοια περιστατικά προβληματίζουν τους κατοίκους που απο την πρώτη στιγμή έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν απλόχερα τη φιλοξενία τους στους 200 περίπου πρόσφυγες που διαμένουν στην πρώην Μαθητική Εστία ,εδώ και λίγους μήνες.

“Ευχόμαστε το χθεσινό περιστατικό να ήταν και το τελευταίο και για την δική τους ήρεμη διαμονή αλλά και για την ηρεμία των λιγοστών κατοίκων της περιοχής , υπογράμμισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το epirus-tv-news κάτοικος του χωριού .English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese