Στην Ελλάδα βαυκαλιζόμαστε στους αστικούς μύθους! Όπως για παράδειγμα για χρόνια πολλά μεγαλώσαμε με έναν απ´αυτούς που έλεγε πως ο…
Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος ήταν εκείνος ο πολιτικός που πρώτος απ´ όλους αγκάλιασε το γκολφ και ταυτίστηκε μαζί του, ασχέτως αν δεν του το αναγνώρισε εν τέλει ο κόσμος( και βεβαίως δεν το αγκάλιασε ποτέ).

Ωστόσο, μια βόλτα ως τις εγκαταστάσεις του GOLF Κρήτης στη Χερσόνησο , μια συνομιλία με τον κ.Θεόδωρο Βασιλάκη, τον άνθρωπο που όσο κανείς άλλος “σπρώχνει” το άθλημα και αναζητεί ερείσματα παντού για να προωθήσει τον γκολφικό τουρισμό, είναι αρκετή για να καταρρίψουμε έναν μύθο που συνοδεύει εκείνες τις πρώτες μετά τη μεταπολίτευση εικόνες με τον γκόλφερ Καραμανλή που με τα μπαστούνια στο χέρι προσπάθησε να μας γνωρίσει ένα άθλημα εντελώς ξένο με την ψυχοσύνθεση μας!

Ο πρώτος λοιπόν πολιτικός που έπαιξε γκολφ και αγάπησε το άθλημα αυτό ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και όποιος δεν το πιστεύει μπορεί να ρίξει μια ματιά στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε και που αποτελεί πειστήριο – ντοκουμέντο. Η φωτογραφία που απέκτησε ο γνωστός επιχειρηματίας κοσμεί τη σάλα του γκολφ Κρήτης, δίπλα ακριβώς από το τζάκι και αποτελεί τρανό παράδειγμα πως τα μεγάλα πολιτικά πνεύματα ενίοτε συνδέονται με ένα σπορ που αλήθεια είναι τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλες προσπάθειες να αγκαλιαστεί από πιο πλατιά κοινωνικά στρώματα.

Μάλιστα είναι τέτοιος ο ζήλος του Κρητικού Επιχειρηματία να αγκαλιαστεί το άθλημα από όλο και περισσότερους, που ένας φίλος του πρόσφατα στην γιορτή του κ. Βασιλάκη, του έκανε δώρο τρεις φωτογραφίες που κοσμούν το γραφείο του: μία με το Βενιζέλο ( αυτή που δημοσιεύουμε) να παίζει γκολφ, μία του Καραμανλή να δείχνει τις…γκολφικές ικανότητες του και μία του ιδρυτή της AEGEAN να παίζει γκολφ και που με το κρητικό πείσμα που τον διακρίνει το έχει βάλει σαν προσωπικό στοίχημα να βάλει το γκολφ στον αθλητικό ( και κυρίως τον τουριστικό)χάρτη της Ελλάδας!

Πως όμως γνώρισε το γκολφ ο Βασιλάκης και πότε έγινε τόσο φανατικός υποστηρικτής του; Όπως μας εξήγησε στο περιθώριο της χτεσινής εκδήλωσης που έγινε στις εγκαταστάσεις του GOLF Κρήτης, με αφορμή το πρώτο κατ΄ουσίαν τουρνουά που γίνεται από τότε που ο ίδιος απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας των κρητικών γκολφ, η πρώτη επαφή έγινε το 2005, σε μεγάλη ηλικία, σ΄ένα ταξίδι του στην Αμερική. Μέχρι τότε έβλεπε μόνο στην τηλεόραση και δεν του είχε κινήσει το ενδιαφέρον! Και παρά το γεγονός πως είχε συμμετάσχει στην εκκίνηση του κρητικού γκολφ πριν από 15 χρόνια, η επαφή του στην Αμερική κι ένα χρόνο αργότερα το 2006 όταν έπαιξε για πρώτη φορά τότε ο έρωτας υπήρξε…κεραυνοβόλος!

Τα επόμενα χρόνια πήρε το πηδάλιο πάνω του και αφού είδε και απόειδε πως οι προσπάθειες που έκανε να πείσει τους πολιτικούς να επενδύσουν στον γκολφικό τουρισμό έπεφταν στο κενό, αποφάσισε να ενεργήσει μόνος του. Και τα κατάφερε! Έφτιαξε ένα χώρο- υπόδειγμα, στη Χερσόνησο, τον οποίο ουσιαστικά…μετάλλαξε και κατόρθωσε να κάνει την εγκατάσταση στη Χερσόνησο πρότυπο για όλη την Ελλάδα και σημείο αναφοράς για τους απανταχού γκόλφερ…είχε κανείς καμιά αμφιβολία πως θα τα κατάφερνε;

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese