Δύο 24ωρα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και οι μεγαλοστομίες των κυβερνητικών στελεχών καλά κρατούν, παρά το γεγονός ότι η πραγματικότητα…
για τους εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι δραματική.

Μπροστάρης, μάλιστα, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, υποστήριξε πως «μέσα από τον πυρήνα δύο κρίσεων ταυτόχρονα, της οικονομικής και της προσφυγικής που ήταν πρωτοφανής για τη χώρα μας, βγαίνουμε αλώβητοι, όρθιοι. Τώρα αρχίζει ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να επουλώσουμε τις πληγές που έχουν υποστεί οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας». Μπορεί η θερινή ραστώνη, τα περιβόητα μπάνια του λαού, να λειτουργούν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης, το κύμα δυσαρέσκειας όμως θα μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και ο αριθμός των αδύναμων συμπολιτών μας.

Την ίδια ώρα, με ρεπορτάζ της η Wall Street Journal σημειώνει πως η ανησυχία θα επανακάμψει με τα πρωτοβρόχια, καθώς «το έπος της οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος δεν τελειώνει με όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Τρίτης 24 Μαΐου 2016. Ο προσωρινός συμβιβασμός μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ περί της μεθόδου, της έκτασης, του χρονισμού και των προϋποθέσεων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μεταθέτει για το φθινόπωρο του 2016 και μετά το “παζάρεμα” για το δυσβάσταχτο χρέος και τις απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας «το φθινόπωρο, με τη δεύτερη αξιολόγηση θα έρθει η νέα, ασύγκριτα πιο σκληρή για τις αντοχές του κοινοβουλευτικού προσωπικού του ΣΥΡΙΖΑ, ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Το μέτρο των μαζικών απολύσεων, εάν οι δανειστές επιμείνουν σε αυτές, θα επιφέρει ταραχή στην Κ.Ο. και το κόμμα. Είναι το έσχατο όριο, το οποίο αρκετοί δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν ανυποχώρητα». Επειδή, βέβαια, αρκετά «δεν περνάει» έχουμε ακούσει, και τελικά πέρασαν όλα και… κάτι παραπάνω, καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.

Γι’ αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε άμεσα την επικοινωνιακή αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup, και των 3,5 δισ. που θα καλύψουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου – όταν εκπληρωθούν βέβαια όλοι οι όροι που έχουν θέσει οι «θεσμοί».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese