Ο Παναγ. Λαφαζάνης παρευρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων του ΟΛΠ στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, απ’ όπου έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση…
“Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, ανεξαρτήτως τιμήματος και αγοραστή. Και η χειρότερη αποικία δεν έχει φτάσει ποτέ στο σημείο να πωλεί και μάλιστα σε ξένα κρατικά συμφέροντα το μεγαλύτερο λιμάνι της, εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια, την ανάπτυξη της χώρας αλλά και την ταυτότητα και το μέλλον του Πειραιά.

Είναι πρωτοφανές, όμως και ανήκουστο ότι Τσίπρας και Δρίτσας πληρώνουν και από πάνω την CosCo με πάνω από 1,2 δισ. ευρώ για να βάλει στο χέρι το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα το 51% του ΟΛΠ πωλείται φωτογραφικά, μετά από διαγωνισμό-μαϊμού με έναν ενδιαφερόμενο, έναντι του ευτελέστατου ποσού των 280 εκατ. ευρώ, ενώ με την μεταβίβαση αυτή ο δημόσιος ΟΛΠ χαρίζει μετρητά στην CosCo ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα του κατέβαλλε ως ενοίκιο για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ τα επόμενα 40 χρόνια.

Κατά την επαίσχυντη συμφωνία η CosCo θα αγοράσει και ένα πρόσθετο ποσοστό 18% την επόμενη τετραετία με χαριστική τιμή μετοχής του ΟΛΠ τη σημερινή (!) του καταρρέοντος ΧΑΑ και συγκεκριμένα έναντι 80 εκατ.ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η CosCo θα κάνει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ.

Το πρόσθετο σκάνδαλο και η κοροϊδία είναι ότι περίπου τα 200 εκ των 300 εκατ. ευρώ των επενδύσεων θα είναι λεφτά του ΕΣΠΑ που έχει εξασφαλίσει ο δημόσιος ΟΛΠ, ενώ και τα υπόλοιπα 100 εκατ. δεν είναι νέες επενδύσεις αλλά ως επί το πλείστον παρεμβάσεις συντήρησης!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επίκαιρο από το σύνθημα των διαδηλωτών “Πουλάτε – πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese