Ο Φράνκι Μάνινγκ είναι ένας θρύλος του χορού. Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 102 χρόνια…
Απίθανος χορευτής και χορογράφος θεωρείται ο πατέρας του Lindy Hop.

Γεννημένος στο Τζάκσονβιλ της Φλόριδα στις 26 Μαΐου του 1914, μετακόμισε στο Χάρλεμ σε ηλικία μόλις τριών ετών με τη μητέρα του, η οποία ήταν επίσης χορεύτρια. Ο Μάνινγκ ξεκίνησε να χορεύει από μικρό παιδί. 
Τα πρώτα του ερεθίσματα, τα έλαβε τα καλοκαίρια στη Νότια Καρολίνα. Οι αγρότες συνήθιζαν να συγκεντρώνονται τα βράδια και να παίζουν μουσική. Η γιαγιά του τον παρότρυνε να χορέψει.
Ένα άκρως χορευτικό doodle αφιερώνει στον θρυλικό χορευτή και χορογράφο Φράνκι Μάνινγκ η Google.
Ξεκίνησε μαθήματα χορού το 1927, μετά από ένα σχόλιο της μητέρας του, ότι δεν θα γίνει ποτέ χορευτής καθώς ήταν πολύ σφιγμένος. Τελικά όμως εκείνος τα κατάφερε παραπάνω από καλά. 
Ο Μάνινγκ ήταν ο επίσημος χορογράφος του χιπ χοπ σχήματος Whitey’s Lindy Hoppers, ενώ παράλληλα χόρευε με παρτενέρ τη Νόρμα Μίλερ, που είχε τη φήμη της βασίλισσας του Σουίγνκ. 
Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, δημιούργησε ένα χορευτικό γκρουπ, τους Κονγκαρούς, οι οποίοι και εμφανίζονταν επί σκηνής ως το 1955.
Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ξεκινούσε μια περιοδεία σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να εμπνεύσει και να διδάξει χορό.
Σε ηλικία 75 ετών συμμετείχε στη χορογραφία του μιούζικαλ «Black and Blue» για το οποίο έλαβε ένα βραβείο Tony. Το 2000 τιμήθηκε με το Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες Εθνικής Κληρονομιάς.
Πέθανε στις 27 Απριλίου του 2009, σε ηλικία 94 ετών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese