Την ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών αποφάσισαν να δρομολογήσουν οι υπουργοί Πολιτισμού και Παιδείας. Γι αυτόν τον λόγο πρόκειται να…
συσταθεί κοινή επιτροπή των δύο υπουργείων, η οποία θα εξετάσει την αναμόρφωση του προγράμματος και τη διάρκεια σπουδών των σχολών που θα ενταχθούν στην Ακαδημία, με στόχο την αναβάθμισή τους και την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για τις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης.

Ταυτόχρονα, η επιτροπή θα μελετήσει τις δυνατότητες αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων ιδιωτικών σχολών με αντίστοιχο περιεχόμενο σπουδών.

Επιπλέον, θα διερευνηθεί η αναδιαμόρφωση του προγράμματος σπουδών και της διάρκειάς του για τη Σχολή Μαρμαροτεχνίας της Τήνου- τέχνη που πρόσφατα ενεγράφη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO)- ώστε ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών να αντιστοιχεί σε σπουδές ανωτάτου επιπέδου.

Τα παραπάνω ενημερώνει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Παιδείας, οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese