Τι κι αν το ρολόι έδειχνε πλέον 3 τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες…
και είχε προηγηθεί ένα 11ωρο Eurogroup. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έδειξε ότι είχε όρεξη να κάνει και αστεία.   Οταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου αν η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα γίνει μετά από τις γερμανικές εκλογές, απάντησε «Δεν ξέρω πότε είναι οι εκλογές» και όταν κάποιος από τους δημοσιογράφους τον ενημέρωσε για το χρόνο διεξαγωγής του αναφώνησε «Καλό να το ξέρω».  

Πρόκειται βέβαια για μία ημερομηνία που σαφώς γνωρίζει καλά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς ήταν ξεκάθαρη πρόθεση του Βερολίνου να μεταθέσει την όποια ελάφρυνση χρέους μετά από τις εκλογές στη Γερμανία.   «Ανεξάρτητα από τις εκλογές, το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει τον Ιούλιο του 2018. Οπότε, αν ολοκληρωθεί, θα φτιάξουμε μία νέα ανάλυση βιωσιμότητας χρέους. Ουσιαστικά αποφασίσαμε αυτό που λέγαμε από το 2012, ότι αν οι Ελληνες εφαρμόσουν το πρόγραμμα, θα κάνουμε περισσότερα», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.  

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως πραγματικά φιλόδοξο το πακέτο μέτρων για το χρέος. «Πριν από ένα μήνα ούτε που θα ονειρευόμουν ότι θα συμφωνούσαν σε αυτό οι υπουργοί. Εξάντλησαν το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βάλουν αυτή τη συμφωνία στο τραπέζι», τόνισε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese