Δραστηριότητα Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δ. Μάρδα, 21-23 Μαΐου 2016…

1. Πραγματοποιηθείσα επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδα στο Κατάρ (Ντόχα, 21-22 Μαΐου 2016)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κ. Δ. Μάρδας, επισκέφθηκε την Ντόχα, 21 και 22 Μαΐου, όπου συμμετείχε ως ομιλητής στη Διεθνή Διάσκεψη «Doha Forum 2016». Κατά την ομιλία του, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στη Ντόχα, ο κ. Υφυπουργός είχε επαφές με τον Υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου του Κατάρ, Σεΐχη Ahmed Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani, τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Soltan Bin Saad Al Muraikhi, καθώς και με τον Πρόεδρο της καταρινής Αρχής Δημοσίων Έργων, κ. Nasser Ali Al Mawlawi. Ο κ. Μάρδας, συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους ελληνικών εργοληπτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ.

2. Πραγματοποιηθείσα Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος – Δημοκρατίας της Κορέας (Αθήνα, 23 Μαΐου 2016)

Η δεύτερη συνάντηση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Δημοκρατίας της Κορέας, της οποίας συμπροέδρευσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας και ο ομόλογός του, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, κ. Taeho Lee, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Η συνάντηση αποτέλεσε σημαντικό βήμα ενδυνάμωσης της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας, καθώς συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα προώθησης εξαγωγών, ναυτιλίας, αγροτικής ανάπτυξης, προώθησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην κορεατική αγορά, έρευνας και τεχνολογίας, τεχνολογιών τομέα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, δικτύων μεταφορών, ενέργειας και περιβάλλοντος, τουρισμού και αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Κορέας.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα ενδυνάμωσης εδώ επενδυτικής παρουσίας της Κορέας και παράλληλα, στα πλαίσια της προσπάθειας ευρύτερης ελληνικής εξαγωγικής παρουσίας στην Δημοκρατία της Κορέας, συμφωνήθηκε η διενέργεια ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σεούλ, κατά το 4ο τρίμηνο του 2016.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese