Υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συσκέπτονται αυτή την ώρα…
οι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Xθες,ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που συγκάλεσε ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν έως σήμερα προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του “παγώματος” των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Το… πικρό ποτήρι
Ψυχολογικά και συναισθηματικά κατάκοποι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προετοιμάζουν εαυτούς για ένα ακόμη πικρό ποτήρι, ψηφίζοντας το απόγευμα τα τελευταία προαπαιτούμενα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τρίτη και της αξιολόγησης.

Η λέξη “τελευταία” είναι το μόνο που παρηγορεί τος βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αν και γνωρίζουν ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα βρεθούν πιθανότατα εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίσουν μέτρα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και φυσικά ούτε που θέλουν να το σκέφτονται βάζοντας από τώρα τη δική τους “κόκκινη γραμμή” απέναντι στην κυβέρνηση!

Στην παρούσα φάση πάντως οι βουλευτές της πλειοψηφίας και ιδίως οι προερχόμενοι από την επαρχία δεν τους ενοχλεί το Υπερατμείο και ο “κόφτης” αλλά ζητήματα όπως το ΕΚΑΣ και τα ειδικά μισθολόγια, αναμένοντας με αγωνία κάποια ευχάριστη έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τα χείλη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ώστε να μπορούν να κοιτάξουν τους ψηφορόρους τους στα μάτια.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή από τις 14:00 το μεσημέρι και μετά και η διαδικασία θα κορυφωθεί με την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 το απόγευμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese