“Βόμβα” από το υπουργείο Οικονομικών για στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, γιατρούς του…
ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες, μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ και όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγο στο Πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή το απόγευμα κόβονται από 1.1.2017 έως και τέλος του 2018 η οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή τους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής. Το μέτρο αυτό όπως εκτιμήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τα έτη 2017 και 2018.

Σύμφωνα με αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, η αναστολή αυτή είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει επιβληθεί από το ν. 4354/2015.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως η μερική αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν οι ένστολοι είναι αντισυνταγματική, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των περικοπών.

——————————————————————————————-

Παγώνουν οι μισθολογικές προαγωγές των ειδικών μισθολογίων από 1η Ιανουαρίου 2017 . Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που υπογράφει ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Από το καλό…στο καλύτερο πάει η κατάσταση για τους στρατιωτικούς.

Ιδού η σχετική τροπολογία:

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese