Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση, το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου, του 1ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής», που για… πρώτη φορά φέτος διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).

Περισσότερες από 3.000 δηλώσεις για συμμετοχή έχουν ήδη καταγραφεί στο αρμόδιο Γραφείο Αθλητισμού, ενώ σχολεία, φορείς και σύλλογοι του δήμου αναμένουν με ενθουσιασμό και προσμονή την πρώτη αυτή διοργάνωση, που φέρει το όνομα του επί σειράν ετών δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή. Όλοι αυτοί ετοιμάζονται να πάρουν θέση στις δυο αφετηρίες, όπου το σύνθημα της εκκίνησης θα δώσει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Πρόκειται για μια ακόμη διοργάνωση, ένα νέο θεσμό, τα θεμέλια του οποίου βάζουμε φέτος. Ένας θεσμός που ενθαρρύνει τους πολίτες να βάλουν την κίνηση στη ζωή τους, τους προτρέπει να στραφούν στην άθληση, να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Κυρίως, όμως, ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση, τους προσκαλεί να δραστηριοποιηθούν», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Στόχος μας είναι ο Λαϊκός αυτός Δρόμος να καταξιωθεί ως ένας μεγάλος μαζικός αθλητικός θεσμός που θα προωθεί τη δια βίου άσκηση και την ιδέα του αθλητισμού ως τρόπου ζωής. Και είναι πολύ θετικό το ότι στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν χιλιάδες συμπολίτες και συνδημότε ς μας», επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ, Δημήτρης Απατσίδης.

Δύο διαδρομές

Ο Λαϊκός Δρόμος θα έχει δύο διαδρομές, μία των 5.000 μέτρων και μία των 1.000 μέτρων.

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων, με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί, έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελευθ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές). Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Ελευθ.Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ.Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ.Βενιζέλου-Ανδ.Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ.Φερραίου-Επταπυργίου-Οδ.Φωκά-Ζαχ.Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φερραίου), ενώ το χρονικό όριο της διαδρομής προβλέπεται στις 2,5 ώρες.

Ο δρόμος των 1.000 μ., με ώρα εκκίνησης τις 11.00 το πρωί και με χρονικό όριο τη μια ώρα, έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ.Σαράφη και Ι.Μιχαήλ 1). Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου- Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στον τερματισμό, μια Rock Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών θα ζεστάνει το κλίμα, ενώ μουσική ενθάρρυνση θα υπάρχει και στο μέσον της διαδρομής των 5.000 μέτρων από ομάδα κρουστών.

Αλλαγές στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων με την ύπαρξη σταθμού Πρώτων Βοηθειών, που θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Εθελοντικής Ομάδας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, την ΕΔΟΜΑΚ. Παράλληλα, περίπου 250 εθελοντές θα συνδράμουν στη διοργάνωση.

Ταυτόχρονα έχει γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός για το διαδοχικό κλείσιμο των οδών που θα διέρχονται οι αθλούμενοι, με την κίνηση να ρυθμίζεται από δύναμη της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ., τροποποιούνται ως εξής:

► ΓΡΑΜΜΗ 18: Μετάβαση από Δαβάκη, Αγν. Στρατιώτου, Ελπίδος, Ανδρ. Παπανδρέου, προσωρινός τερματισμός Τ.Σ. Νεάπολης και επιστροφή το αντίθετο.

► ΓΡΑΜΜΗ 23: Θα φθάνει μέχρι τη στάση Άγιοι Ανάργυροι και θα επιστρέφει προς Ν.Σ. Σταθμό.

► ΓΡΑΜΜΗ 25 – 57 – 64: Μετάβαση από Ανδρ. Παπανδρέου, Ελπίδος, Αγν. Στρατιώτου, Π. Τσαλδάρη, Αγ. Γεωργίου, Λαγκαδά, κ.λπ., και επιστροφή από Αγαθουπόλεως, Π. Τσαλδάρη, Αγν. Στρατιώτου, Ελπίδος, Ανδρ. Παπανδρέου.

► ΓΡΑΜΜΗ 26: Μετάβαση από Αλ. Παπαναστασίου, Νικ. Παρασκευά, Ρ. Φεραίου και επιστροφή το αντίθετο.

► ΓΡΑΜΜΗ 28: Μετάβαση από Κλαυδιανού, Παναγίας Φανερωμένης, αριστερά

Ελ. Βενιζέλου, Λαγκαδά, Δαβάκη, Αγν. Στρατιώτου, Ελπίδος, Ανδρ. Παπανδρέου και επιστροφή από Ανδρ. Παπανδρέου, Ελπίδος, Αγν. Στρατιώτου, Π. Τσαλδάρη, Αγίου Γεωργίου, Λαγκαδά, κ.λπ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese