Ο λόγος για τον ΟΑΕΔ και ειδικά για το Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, το οποίο κοστίζει τουλάχιστον… 252.000 ευρώ τον χρόνο. 

Και όμως σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, βρίσκεται το κτίριο του πρώην ΟΕΚ, επί της οδού Σολωμού 60 και Πατησίων, που δεν αξιοποιείται. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ. ΟΕΕ – τ. ΟΕΚ «το κτίριο αυτό είναι απολύτως έτοιμο για δημόσια χρήση εξυπηρέτησης κοινού, με προσβάσεις για ΑΜΕΑ, γκισέδες, δικτύωση Η/Υ, γραφειακό εξοπλισμό, καθώς επίσης και με τα απαραίτητα μηχανήματα έκδοσης προτεραιότητας κοινού». 
Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θεωρούν ότι εάν η διοίκηση αξιοποιούσε αυτό το κτίριο θα κατάφερνε να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη παιδαγωγών με 11άμηνες συμβάσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 700 παιδιά… Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σύλλογος επισημαίνει πως σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε «ενοικιαζόμενα κτίρια με υπόγεια και πατάρια, τα οποία έχουν μειωμένες συνθήκες ασφαλείας και ελάχιστους χώρους αναμονής των πολιτών». 
Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο ΔΣ του ΟΑΕΔ με σχετικές αποφάσεις του τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρήσει αρκετά ιδιόκτητα κτίριά του σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, ΣΕΠΕ, Πρόνοια, ΟΑΕΕ κτλ, με την υποχρέωση όμως οι υπηρεσίες αυτές να πληρώνουν όλα τα λειτουργικά έξοδα που προκύπτουν από την χρήση των παραχωρούμενων χώρων. Αντί όμως οι υπηρεσίες αυτές να τηρήσουν όλα αυτά που έχουν υπογράψει, δεν πληρώνουν τους σχετικούς λογαριασμούς, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο ΟΑΕΔ να χρεώνεται όλα αυτά τα έξοδα που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον σκοπό λειτουργίας του και τις υποχρεώσεις του».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese