Στην έκκληση του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» ανταποκρίθηκε η Αλεξάνδρα Ντάτσιου, η οποία και τελικά υιοθέτησε τον γάτο που…
έμεινε ανάπηρος καθώς κάποιος τον πυροβόλησε δύο φορές στην σπονδυλική στήλη στις Αλυκές Μαγνησίας με αεροβόλο με αποτέλεσμα τα πίσω του άκρα του να αχρηστεύτουν.

Η ακτινογραφία έδειξε τη ζημιά που προκάλεσαν τα σφαιρίδια του αεροβόλου.

Το ζώο, που εντοπίστηκε την 1η Απριλίου, φιλοξενούσε στο κτηνιατρείο του «VOLOS VETERINARY CLINIC» και φρόντιζε ο Φιλήμονας Διαμαντής τον οποίο τα μέλη του συλλόγου ευχαριστούν για το ενδιαφέρον και την βοήθεια που προσφέρει στ’ αδέσποτα της Μαγνησίας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τον παράλυτο γάτο εντόπισαν παιδιά της περιοχής, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr μέλος του συλλόγου, και επικοινώνησαν μαζί το σωματείο ζητώντας βοήθεια ώστε αυτό το πλάσμα να σωθεί.

Το ζώο στάθηκε τυχερό αν και έμεινε για πάντα παράλυτο και μάλιστα πλέον κάνει παρέα με τα άλλα κατοικίδια της κας Ντάτσιου.

Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι δεκάδες ζώα θανατώνονται ή μένουν ανάπηρα για πάντα έχοντας χτυπηθεί από σφαιρίδια αεροβόλου, για την απόκτητηση του οποίου δυστυχώς δεν απαιτείται ειδική άδεια.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese