Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς δίνουν ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του Γεωργία κατηγορούμενοι…
για μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να μπήκε σε λογαριασμούς τους από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω έξι λογαριασμών για να φτάσουν σε offshore εταιρία και τελικά να διοχετευτούν στην αγορά αφού με μέρος από αυτά αγοράστηκε ακίνητο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ανδρέας Μαρτίνης εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ και έπεισε τα μέλη του να ανάψουν το πράσινο φως για να δοθεί το έργο στην γερμανική εταιρία παρά το γεγονός ότι η επίμαχη προσφορά δεν ήταν η πιο οικονομική. Στη συνέχεια , σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποίησε «τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με τη διακίνηση εσόδων προερχόμενων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα». Από την έρευνα των δικαστικών αρχών προέκυψε , κατά το κατηγορητήριο, πως το μαύρο χρήμα πέρασε μέσα από μια πολυδαίδαλη διαδρομή με στόχο να εξαφανιστούν τα ίχνη των πρωταγωνιστών.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του αρνούνται την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που τους αποδίδεται και ισχυρίζονται πως τα εκατομμύρια που φέρονται να έλαβαν αποτελούν περιουσία της κα. Μαρτίνη την οποία διαχειριζόταν δικηγόρος και ξάδελφός της. «Όλα τα ακίνητα είναι φορολογημένα και δηλωμένα» επιμένουν και οι δύο. Το ζήτημα είναι αν οι ισχυρισμοί τους και τα στοιχεία , που φέρονται να λένε πως έχουν στη διάθεση τους, θα πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι μετά το τέλος των απολογιών του ζευγαριού θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese