Με αντικείμενο συζήτησης τον καθορισμό δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας… αντιμετώπισης κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, ειδικότερα δε το Τμήμα Περιβάλλοντος- Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.

Εκ μέρους του Δήμου ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Λάμπρος Σταθόπουλος και ο Προϊστάμενος της ανωτέρω υπηρεσίας Χαράλαμπος Κιρκινέζος, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις δράσεις οι οποίες είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αποψίλωση εκτάσεων υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ειδοποιήσεις ιδιοκτητών οικοπέδων για καθαρισμούς, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύσταση εθελοντικών ομάδων πολιτών στις κατά τόπους κοινότητες και η ετοιμότητα του διαθέσιμου μηχανικού εξοπλισμού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Δ. Κεφαλάς, εκπρόσωποι υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, του Δασαρχείου, του 2/39 Συντ. Ευζώνων, του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese