Ενώπιον του ανακριτή Χανίων πρόκειται να βρεθούν σήμερα οι δύο από τους έξι της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε…
τις προηγούμενες ημέρες από το σώμα των αδιάφθορων της ελληνικής αστυνομίας για εκβιασμούς σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων.

Στον ανακριτή Χανίων οδηγήθηκαν την Τετάρτη οι υπόλοιποι τέσσερις, όπου απολογήθηκαν για την παράνομη δραστηριότητα τους.

Τελικά μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκαν και οι τέσσερις ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα στους τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Στον τέταρτο που απολογήθηκε δεν επεβλήθη κανένας περιοριστικός όρος.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο από τα Χανιά, έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για εκβίαση, απάτη και αντιποίηση κατ’ εξακολούθηση.

Η εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα, ακόμη και στην Κρήτη, αποσπώντας μεγάλα ή χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους καταστηματάρχες.

Τα μέλη της οργάνωσης, με εγκέφαλο έναν 56χρονο, εξαπατούσαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσποιούμενοι ότι ήταν υπάλληλοι κάποιας δημόσιας ελεγκτικής υπηρεσίας, ζητώντας να τους δώσουν χρήματα, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese