Το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας….
θεωρεί ότι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα και οι οποίες απειλούν άμεσα πλέον την ίδια τη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και της εκπαίδευσης σε κάθε βαθμίδα, καθιστούν επιτακτική μια τέτοια συζήτηση στα πλαίσια της αναζήτησης, εφαρμογής και στήριξης μιας ορθολογιστικής και κατά το δυνατόν προσαρμοσμένης στις ανάγκες της εποχής εθνικής πολιτικής φαρμάκου.  Έχοντας αυτό κατά νου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες με θέματα όπως: Έρευνα, Ανάπτυξη και Κυκλοφορία Φαρμάκου, Φαρμακοεπιδημιολογία, Φαρμακοοικονομία και Φαρμακογενετική, το ρόλο της Κλινικής Φαρμακολογίας στο Σύστημα Υγείας αλλά και πιο εξειδικευμένα φαρμακολογικά θέματα, όπως την Αναζήτηση Μοριακών Στόχων στο Καρδιαγγειακό Σύστημα.
Επιπλέον, για πρώτη φορά διοργανώνεται η Φοιτητική Ολυμπιάδα Φαρμακολογίας, με τη συμμετοχή φοιτητών της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα θεσμό που θα καθιερωθεί και στα επόμενα Πανελλήνια Συνέδρια Φαρμακολογίας.

Δήλωση κ. Δημήτρη Κούβελα, Καθηγητής Φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας, Τμήματος Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ. και προέδρου οργανωτικής επιτροπής

«Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε στη Θεσσαλονίκη, στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φαρμακολογίας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας.
Πέρα από τη μόνιμη επιδίωξη της Εταιρείας μας να λειτουργεί ως μέσο άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και νέας γνώσης ανάμεσα σε επιστήμονες που ασχολούνται με οποιαδήποτε πτυχή της Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, το φετινό 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο παρέχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα, την τιμή και την προσβασιμότητα του φαρμάκου στη χώρα μας, με την ερευνητική πρωτοτυπία και την «εκμετάλλευσή της», καθώς και με την κοινωνική προσφορά της Επιστήμης μας σε ευνομούμενες κοινωνίες».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese