Ενα κορυφαίας σημασίας γεγονός πρόκειται να λάβει χώρα στον Σαρωνικό κόλπο…
από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, κολυμβητής θα κολυμπήσει μια απόσταση 80χλμ, από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο, με ενδιάμεσες στάσεις όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ο διάπλους του Σαρωνικού αποτελεί μια κολυμβητική υπερπροσπάθεια που επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο Ποριώτης καθηγητής φυσικής αγωγής Σπύρος Ροής, βοηθώντας τις δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα που υλοποιούνται για την «Πίστη», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Το εξαήμερο δύσκολο εγχείρημα έχει ως κύριο σκοπό να ευαισθητοποιήσει πολίτες, φορείς και αρχές να συμβάλλουν οικονομικά ή εθελοντικά στο έργο του Συλλόγου που στηρίζει με κάθε τρόπο –ηθικά, υλικά, οικονομικά- τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Ο ίδιος, με πυξίδα του την «Πίστη» θα διασχίσει την θάλασσα του Σαρωνικού, ευελπιστώντας στην ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε σταθμό.

Ποιος είναι ο Σπύρος Ροής

Ο Σπύρος Ροής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο. Είναι Πτυχιούχος προπονητής κολύμβησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών ΕΚΠΑ. Είναι Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη θερμορύθμιση του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.  Ο Σπύρος είναι αθλητής τριάθλου και κολυμβητής μαραθώνιας κολύμβησης.

Για την συγκεκριμένη υπερπροσπάθεια, προετοιμάζεται από τον Ιανουάριο, με εντατικές και πολύωρες προπονήσεις.

Το χρονοδιάγραμμα του Διάπλου του Σαρωνικού έχει ως εξής:

Την Τρίτη 31 Μαΐου με αφετηρία τον Πειραιά, ο Σπύρος Ροής θα προσεγγίσει τα Περιστέρια Σαλαμίνας, διανύοντας μια απόσταση 17χλμ
Την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα κολυμπήσει από την Σαλαμίνα, στην Αίγινα, διανύοντας απόσταση 18χλμ
Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο Σπύρος θα προσεγγίσει το Αγκίστρι, κολυμπώντας 8χλμ
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, θα κολυμπήσει από το Αγκίστρι, στον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, απόσταση 10χλμ
Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα προσεγγίσει το λιμάνι των Μεθάνων, διανύοντας απόσταση 12χλμ
Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Σπύρος θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων για να τερματίσει στην γενέτειρά του, τον Πόρο,  διανύοντας την απόσταση των 13χλEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese